JPS P21 kultaa

JPS Nuorten Bandyliigan mestari Katso myös Kari Korhosen kuvia

Kirkas auringon paiste ja peilikirkas jää loivat mahtavat puitteet Nuorten Bandyliigan finaalille Viitaniemen tekojääradalla. Suomen Mestaruudesta lähtivät kamppailemaan kotijoukkue JPS ja Lappeenrannan Veiterä.

Ottelu alkoi varovaisesti tunnustellen ja tarkasti puolustaen. Reilun kymmenen minuutin kohdalla Riku Hämäläinen antaa hienon vapauttavan syötön ja Aleksi Lamminmäki siirtää läpiajonsa päätteeksi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Kuusi minuuttia myöhemmin sattuu JPS-puolustukselle harmittava kömmähdys ja Veiterän Joel Reponen tasoittaa tilanteeksi 1-1. Jakson puolessa välissä kotijoukkueen tutkapari vie JPS:n 2-1 johtoon. Maalintekijänä Tatu Ässämäki ja syöttäjänä Riku Hämäläinen. Sama parivaljakko tekaisee taukotilanteeksi 3-1. Veiterä sumputti keskialuetta hyvin ja iski muutaman vaarallisen hyökkäyksen, mutta JPS-puolustus selviytyi kunnialla. Maalivahti Samuel Gerovoi hoiti varmaan tyyliinsä tonttinsa läpi ottelun, saaden pari syöttöpistettäkin.

Toisen jakson alkuun tekaisi heti Riku Hämäläinen hienosti 4-1 ja viisi minuuttia myöhemmin sama mies jo ratkaisevan tuntuisesti 5-1. JPS painoi pelin väkisin Veiterän päätyyn. Seuraavaksi JPS onnistui kulmalyönnissään Jasu Koljosen toimesta. Melkein heti perään oli kentän hahmo Riku Hämäläinen jälleen asialla. Taidokkaat harhautukset, äärettömän kovat luistelupotkut ja maailmanluokan viimeistely sytytti tulostaululle lukemat 7-1. Tutkapari ja tilanne 8-1, maalintekijänä Tatu Ässämäki. Sitten JPS alkoi odottelemaan jo tulevia mestaruusjuhlia ja Veiterä kavensi kannattajiensa iloksi parilla maalilla ottelun lopussa. Veiterän maalintekijöinä Reponen ja Matias Lehtonen. Päätuomari Vuorenmaan loppuvihellykset käynnistivät kotijoukkueen ansaitut mestaruusjuhlat.

Vaikka tilastoissa juhlivat Riku ja Tatu, oli koko joukkueen luistelu sekä asenne kohdallaan, lopun "juhlien odottelua" lukuunottamatta. Viime kausien himmeimmät mitalit saivat vihdoin kirkastuksen ja nuorten SM-pokaali palasi yhdeksän vuoden tauon jälkeen Jyväskylään.