Rättvikin avauspäivän saldona voitto ja tappio

JPS aloitti Rättvikin turnauksen kaksijakoisissa merkeissä. Perjantain saldona oli voitto ja tappio.

JPS aloitti perjantaina Rättvikin turnauksen Ruotsissa. Samalla vetäistiin syksyn ensimmäiset luistimenviillot isoon jäähän halliolosuhteissa.

Jipsin päivän ensimmäisessä ottelussa iltapäivällä vastaan luisteli Norjan liigassa pelaava Ullevål. Ottelu alkoi hieman tunnustelevissa merkeissä, kuten kaukalosta isolle jäälle siirtyessä usein käy.

Noin vartin kohdalla JPS alkoi päästä vauhtiin. Lasse Tammilehto kävi sutimassa pallon maaliin pienen ruuhkatilanteen päätteeksi, ja sai näin kunnian iskeä kauden 2017-2018 ensimmäisen jipsiläismaalin. Heti perään Ilari Nikula lisäsi johdon kahteen maaliin, ja vielä ennen taukoa Atte Hänninen osui kertaalleen.

Toisen puoliajan alussa vajaalla pelaaminen sotki hieman kuvioita. Viimeisen vartin aikana norjalaisille kuitenkin näytettiin kaapin paikka. Tammilehto teki toisen maalinsa, ja Nico Nevalainen kasvatti eron viiteen maaliin.

Jipsin kuudennen osuman iski Tuomas Rintala, jolle osuma oli samalla ensimmäinen paluumuuton jälkeen. Vielä loppuminuuteilla Tammilehto viimeisteli komean hattutemppunsa, ja loppunumerot 8-0 viimeisteli Tatu Ässämäki.

Pelien välissä tankattiin ruokaa ja levättiin hetki, kunnes illalla vastaan asettui astetta kovempi vastus, Peace&Love City, joka pelaa Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa.

Helpohkon avausottelun jälkeen taitavien ruotsalaisten kyydissä oli hieman vaikeuksia pysyä. Heti ensimmäisen kympin aikana vastustaja karkasi jo kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen JPS pääsi kuitenkin peliin mukaan ja rakenteli tilanteitakin, mutta enempää maaleja ei puoliajalla nähty ja taukolukemat olivat 2-0.

Toisellekin jaksolle JPS tuli hyvin, mutta ylivoimalle päästyään vastustaja iski kolmannen osumansa. Ruotsalaisten 4-0-osuman jälkeen jipsiläiset saivat avattua maalihanat, kun Nikula kavensi lukemat. Ruotsalaiset karkasivat silti omille teilleen, ja ottelu päättyi 8-2 Anssi Hännisen tehdessä kulmalyönnin jälkeen Jipsin toisen osuman.

Lauantaina pelit jatkuvat Suomen aikaa kello 11, kun vastassa on ruotsalainen GT/76. Myöhään illalla kello 00.30 Suomen aikaa JPS kohtaa norjalaisen Solbergin. Sunnuntain jatkopelien ohjelma selviää näiden pelien jälkeen. Tilanteita ja tunnelmia päivitellään JPS:n medioihin!