Villiketut - JPS 1-0 (0-0)

Perjantaisessa Jyväskylän syysillassa nähtiin Jipsin kauden viimeinen paikallisottelu, joka päättyi Villikettujen 1-0 voittoon 79. peliminuutin maalilla. Villikettujen paidassa kentällä pelasi peräti seitsemän JJK:n 1-divisioona joukkueen pelaajaa, joten vastustaja oli äärimmäisen kova.

Ottelu

Ottelun kuva tuli heti alusta lähtien melko selväksi. Villiketut piti paljon palloa, ja JPS keskittyi puolustamaan tiiviisti ja iskemään vastaan. Puolustuspeli toimikin mallikkaasti eivätkä Villiketut saaneet yhtäkään kunnon maalipaikkaa 1. puoliajalla. Ainoa paikan puolikas oli sisäkierteinen kulmapotku, joka osui Jipsin maalin ylärimaan. Toisaalta JPS:n maalipaikat olivat myös vähissä. Jipsin paras maalipaikka tuli Toni Pöyhöselle, jonka viuhuva laukaus boksin sisältä meni hieman maali yli.

Toisella puoliajalla JPS:n hyökkäyspeli sakkasi vielä pahemmin. Pallonriiston jälkeen syöttösuuntia ei löytynyt ja pidemmät syötöt eivät menneet perille asti. Lisäksi Villikettujen puolustus hoiti erinomaisesti kaksintaistelut pääpalloissa eikä Jipsin hyökkääjät päässeet hyville maalipaikoille. Villiketut eivät pystyneet luomaan montaa maalipaikkaa pallonhallinnasta huolimatta, mutta ratkaiseva maali syntyi ottelun loppupuolella. Villikettujen kulmapotku puskettiin Jipsin boksin ulkopuolelle, josta lähti laukaus takaisin kohti JPS:n maalia. Epäonnistunut laukaus osui suoraan päin Villikettujen pelaajaa, joka oli jäänyt vartioimatta boksin sisälle. Komea viimeistely maalin kattoon toi ottelun ainoan maalin. Jipsin paras maalipaikka tuli sivuvapaapotkusta. Keskityspallon voitti sata-nolla hyvän debyytin punanutuissa tehnyt Ville Oksanen, mutta pusku meni valitettavasti hieman maalin ohi.

Ottelun pöytäkirja täällä.

Kausi lähenee loppuaan. Toiseksi viimeinen kotipeli pelataan ensi keskiviikkona 9.9 Viitaniemessä SiPSiä vastaan. Ottelu alkaa klo 19.15. Tervetuloa seuraamaan! Tiesithän, että kioskipalveluja voi nykyään ostaa myös W-Zupin kautta, www.w-zup.com.