Varkaus JK - JPS 3-2 (1-1)

Viime viikolla pienen kesätauon jälkeen jatkunut Kolmonen tuotti raajarikkoiselle JPS:lle kaksi tappiota, kun sarjakärki KuFu:lle kärsityn selkäsaunan jälkeen oli vuorossa reissu Varkauteen. JPS joutui tuohon otteluun erinäisten reissujen (esim. opiskelijoiden EM-kisat Kroatiassa) ja sairastumisten vuoksi lähtemään 11 miehellä. Kaiken lisäksi täyden kentällisen kasaamiseksi kehiin täytyi laittaa jalkavammasta pitkään kärsinyt, noin 27 % pelikunnossa oleva pelaaja-valmentaja Antti Tolvanen.

Vaikeuksista huolimatta vierasjoukkue lähti peliin kovalla asenteella tietäen, että järkevällä peliesityksellä täydet 3 pistettä ovat saavutettavissa. JPS pyrki pallonhallintaan, mutta menetyksiä tuli liikaa keskialueella, jolloin kotijoukkue WJK hyökkäsi aina vaarallisesti vastaan usean miehen voimin. 24 minuutin kohdalla iski kuitenkin JPS, kun laitapuolustajana pelannut Simo Kinnunen keskitti ja pallo leijaili takatolpalle pelaajamassan yli. Toista peliään tällä kaudella vaihto-opiskeluiden jäljiltä pelannut Mika Halonen otti pallon päällä haltuun ja nosti varmasti verkkoon yli vastaan tulleen maalivahdin, 0-1. Peli jatkui tasaisena ja näytti, että JPS pääsee tauolle johtoasemassa, kunnes WJK sai vapaapotkun 25 metristä. Mihin tahansa maalikimaraan kelpaava Ville Raution vasurin pommitus saatteli pallon muurin yli aivan yläpörsään, 1-1.

Toiselle puoliajalle JPS muutti hieman taktiikkaa järkevöittääkseen pallonhallintaa ja ehkäistäkseen WJK:n vaaralliset vastahyökkäykset. Muutoksista huolimatta toisella puoliajalla pallonhallinta siirtyi kotijoukkueelle. JPS:lla ei sen suurempaa hätää kuitenkaan ollut, kunnes lopulta erikoistilanteet koituivat kohtaloksi. 57. minuutilla WJK siirtyi kulmapotkusta johtoon, 2-1. Punapaidat taistelivat itsensä vielä tasoihin, jälleen hyvällä keskityksellä. Tällä kertaa vasen laitapuolustaja Riku Lamberg keskitti ja korkeimmalle nousi JPS-kärki Kalle Palho. Terävä pusku, numeroiksi 2-2 pelikellon näyttäessä 70 minuuttia. Viisi minuuttia tästä ja JPS oli jälleen löysä kulmapotkussa. Pallo sinkoili sinne tänne 5-metrin viivalla, kunnes löysi tiensä vierasjoukkueen verkkoon, 3-2.

Tästä toista peliä kolmen päivän sisään pelannut ja ilman vaihtomiehiä liikenteessä ollut JPS ei enää toipunut ja loppukiri jäi kovin näennäiseksi. Seuraava peli on onneksi vasta kuun lopussa PK-37 vastaan, jolloin Iisalmeen lähdetään varmasti uudella terävyydellä lomareissuiltaan ja EM-kisoista palanneiden pelureiden täydentäessä rinkiä.

JPS-kokoonpano Varkaudessa: Teemu Holopainen; Riku Lamberg, Tommi Taavila, Joonas Heino, Simo Kinnunen; Nkunda Papu, Mika Halonen, Newzad Moradi, Juho Vehmas; Antti Tolvanen; Kalle Palho