SiPS - JPS 1-1 (0-0): Yksi vieraspiste Siilinjärveltä

Eilen keskiviikkona JPS matkusti Siilinjärvelle vierasotteluun SiPSiä vastaan. Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen eikä kummallakaan joukkueella ollut loistavia maalipaikkoja. Toisella puoliajalla Jipsi teki johtomaalin, mutta SiPS onnistui tasoittamaan pelin ottelun loppuvaiheessa.

Ensimmäisen puoliajan kuva oli se, että molemmat joukkueet liikuttelivat palloa lyhyillä syötöillä omalla joukkueella, mutta vaarallisiin maalipaikkoihin ei juuri kumpikaan joukkue päässyt. Jipsin peli pyöri keskikentän moottoreiden Santeri "myöhässä" Paajasen ja Simo "hiki" Ihalaisen kautta. Jipsin lyhytsyöttöpeli tuotti lupaavannäköisiä hyökkäyksiä, mutta Sipsin puolustus piti Jipsin hyökkääjät pois maalinteosta, ja kaukolaukaukset eivät osuneet kohti maalia. Sipsin vaarallisimmat hyökkäykset tulivat, kun pallo onnistuttiin pelaajaan Jipsin vasemman laidan linjan taakse. Jipsin puolustus kuitenkin selvitti laidalta tulleet enimmäkseen matalat keskitykset.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet alkoivat syöttämään enemmän eteenpäin, ja maalipaikkoja alkoi syntyä. Puoliajan alussa SiPS loi painetta Jipsin maalille, mutta maalissa torjunut Teemu "C'MON TMPL" Holopainen hoiti tilanteet viimeisenä lukkona. Myös Jipsin hyökkäyspeli oli terävämpää, mutta laukaukset kuudentoista rajalta menivät ohi maalin. Noin 60. minuutilla Jipsi vaihtoi kentälle brassikärki Gustavo "just give me the f*king ball" Tedescon. Kusti oli liikkeellä terävällä jalalla ja hyvällä asenteella, ja oli tehdä heti maalin. Paajasen laukaus kuudentoista rajalta muutti suuntaa Sipsin puolustajasta. Pallo kimposi onnekkaasti suoraan Kustille boxin sisään. Laukaus osui takatolpan sisäreunaan, josta se kimposi paikallaan seisoneen maalivahdin käsiin. Hetkeä myöhemmin Kusti murtautui oikealta laidalta, mutta laukaus meni vain hieman ohi takatolpan. Noin 70. peliminuutilla Jipsi onnistui vihdoin maalinteossa. Kusti sai pystysyötön kahden Sipsi-puolustajan väliin. Härkämäisesti ensimmäisenä pallossa oli Kusti, joka karkasi puolustajalta, sai jalan vapaaksi ja ampui pallon komeasti reppuun. "Like taking a candy from a baby" oli tuoreen maalintekijän ensimmäiset kommentit. Maalin jälkeen Jipsin peli passivoitui liikaa ja pelaajat alkoivat myös väsyä Noin reilun kymmenen minuutin ajan peli oli täysin Sipsin hallinnassa. Sipsin ensimmäiset hyökkäykset päättyivät heikkoihin kuudentoista takaa lähteviin laukauksiin tai epäonnistuneisiin keskityksiin. Sipsi oli tehdä maalin kulmapotkusta. Pallo jäi pyörimään Jipsin vitosen rajalle, josta Sipsin pelaaja sai jonkinlaisen sijoituksen aikaan, mutta Ihalainen tolppamiehenä torjui ja pelasti tilanteen. Hetkeä myöhemmin Sipsi kavensi pelin. Jipsin oikealta laidalta pääsi hyökkääjä murtautumaan, syötti kuudentoista rajan taakse, josta lähtenyt laukaus upposi hieman vastassa olleen Temppelin taakse. Jipsillä oli paljon miehiä boxin sisällä, mutta laukojalle ei onnistuttu saamaan tarpeeksi painetta. Maalin jälkeen Sipsi jatkoi painetta, mutta Jipsin puolustus kesti. Vähitellen myös Jipsin pelirakentelu alkoi taas sujumaan, mutta maalia ei enää saatu aikaan. Lähimmäksi pääsi Paajanen, mutta laukaus meni hieman takatolpan ohi.

Avaus: Teemu Holopainen; Riku Lamberg, Joonas Heino, Erkka Pönni (c) (45 min), Tommi Taavila; Mika Halonen (71 min), Santeri Paajanen, Simo Ihalainen, Lasse Saari; Lauri Ikonen (58 min); Juho Mäkiniemi.

Vaihdossa: Gustavo Tedesco (58 min), Juho Autio (45 min), Lauri Vähämurto (71 min).


Näytä lisää uutisia