MIEHET KOLMONEN

JPS voitti Huiman toistamiseen, lukemat 1-2!

JPS voitti Huiman keskiviikkona 1-2 (1-1). Huima pisti selvästi kauden avauspeliä paremmin kampoihin, mutta Joel Restuccian ja Arttu Seikkulan maalit riittivät.

JPS kohtasi Äänekosken Huiman keskiviikkona vieraskentällä. Ottelusiirtojen vuoksi JPS kohtasi Huiman jo toistamiseen tällä kaudella, vaikka ensimmäinen ottelukierros ei ole päätöksessään. Kauden avauksessa JPS oli voittanut Huiman kotikentällään 3-0. Lähtökohtiin nähden JPS oli otteluun selvä ennakkosuosikki kaikin puolin; sen puolesta puhuivat ensimmäisen kohtaamisen tulos, Huiman sijoitus sarjan hännillä ja JPS:n muutaman edellisen pelin saldo eli kaksi voittoa ja tasapeli.

Valmennusporrasta ajatellen ottelu oli kahden toisilleen kovin tutun kaverin kohtaaminen, kun JPS:n Mika Halonen ja Huiman Jukka Kosonen saivat tuijotella toisiaan teknisellä alueella. Huima oli vaihtanut valmentajaa heikon alkukauden vuoksi. JPS-debyytin teki JJK:sta kaksoisedustuksella pelaava nuori maalivahti Pyry Friman, joka pelasi mallikkaan ottelun yhdestä takaiskusta huolimatta.

Huima on vuosien saatossa ollut Jipsille hankala vastus, ja sitä se oli nytkin. Varsinkin Huiman hyökkäyspäästä löytyi nuoria ja teräviä kavereita, jotka pitivät JPS:n puolustuslinjaa ajoittain helisemässä. Ensimmäinen puoliaika päättyikin ansaitusti 1-1, vaikka JPS ottelussa johtoon menikin. Aussivahvistus Joel Restuccia iski Jipsin 0-1 vierasjohtoon puolen tunnin pelin kohdalla. Liukas kärkimies pääsi 16-rajalla pyörähtämään ohi selässään olevan topparin ja laukoi pallon terävästi etukulmaan. Juuri ennen taukoa Huima tuli tasoihin, kun JPS koomaili omalla alueellaan. Liian löysä syöttö omalle maalivahdille, Mehmet Hatipoglu pääsi väliin ja siirsi pallon tyhjiin. 

JPS:llä oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla suuria vaikeuksia syöttötyöskentelyn kanssa. JPS:n kaikki kauden treenit ja pelit tähän mennessä olivat olleet tekonurmella, mutta Huiman Keskuskentällä pelattiin luonnonnurmella. Toki selitys on surkea, sillä nurmella jalkapalloa on tarkoituskin pelata. Sitä paitsi keskikentällä uurastanut Sakari Holopainen laski ottelun jälkeen, että kaikki pelaajat saivat ainakin kerran syötön omille. Joka tapauksessa toisella puoliajalla JPS suoraviivaisti peliään ja siirtyi kahden kärkimiehen ryhmitykseen. Se tuotti kuin tuottikin tulosta, kun Huiman puolustaja yritti katkaista Patrick Nadabarewen harhauttelut. Liukutaklaus meni ohitse, ja pallo osui käteen. Tilannetta seuranneesta rangaistuspotkusta Arttu Seikkula iski pallon verkkoon! Keskelle ja täysillä!

JPS voitti siis ottelun 87. minuutin maalilla. Rehellisyyden nimissä Huima olisi ansainnut ottelusta jotain muutakin muisteltavaa juhannukseksi, mutta täydet kolme pistettä riemastuttivat Jipsi-laumaa, heikommankin pelillisen esityksen jälkeen. Nyt nurmikenttäpelit on avattu, ja ne jatkuvat perjantaina 30.6. FC Vaajakosken vieraana.

JPS:n kokoonpano: Pyry Friman (mv), Heikki Puustinen (75 min), Joonas Heino (C), Ville Oksanen, Riku Martikainen (61 min); Sakari Holopainen, Janne Rissanen, Elias Kähärä (46 min), Toni Kauppinen (82 min), Arttu Seikkula; Joel Restuccia
Penkiltä: Sauli Kilpeläinen (mv), Ville Mikkola (46 min), Jussi Juoperi (75 min), Arttu Heikkilä, Petri Kataja (61 min), Patrick Nadabarewe (82 min).


Näytä lisää uutisia

MIEHET KOLMONEN

Vastuuvalmentaja
Jahad Yari
0451626330
jahadyari[at]gmail.com
Joukkueenjohtaja
Ilmo Viitanen
040-0783800
jpsinni[at]gmail.com
2. Joukkueenjohtaja
Joni Mahonen
joni.mahonen[at]gmail.com
Fysiikkavalmentaja
Henri Hekanaho
+35844239252
upliftingtrainingmethods[at]gmail.com