MIEHET KOLMONEN

Otteluennakko JPS vs. FC Blackbird

Perjantaina 1.7 klo 19.15 Jyväskylän derby JPS vs. Blackbird. Ottelu on myös JPS-legenda Santeri Paajasen jäähyväisottelu.

Perjantaina 1.7 pelataan tämän kauden toinen Jyväskylän derby, kun JPS ja FC Blackbird kohtaavat kello 19.15 alkavassa ottelussa Viitaniemen montussa. Otteluun lähdetään mielenkiintoisista lähtökohdista, sillä molemmat joukkueet ovat mukana taistelussa sarjan kärkisijoista. Blackbird on tällä hetkellä toisena kerättyään kahdeksasta ottelusta 19 pistettä. JPS on parin tasapelin myötä pudonnut neljännelle sijalle ja pisteitä on kasassa 15. JPS:n suhteen pelaajatilanne derbyn alla näyttää hyvältä, sillä loukkaantumisia on vain vähän ja todennäköisesti otteluun saadaan paras mahdollinen kokoonpano. Ottelu on myös JPS-legenda Santeri Paajasen viimeinen ottelu, joten sen vuoksi tässä otteluennakossa muistellaan Sanen uraa Jipsin punaisessa paidassa.

JPS sai kaudelle 2011 kovan vahvistuksen Turusta, kun Hirvensalon Heitosta hankittiin puolustaja Santeri Paajanen. Tuolloin (JPS:n uutinen 11.1.2011) Sane kuvaili itseään seuraavasti: ” Vahvuudet löytyy ehdottomasti puolustuspelaamisesta. Melko rauhallinen luonne näkyy rauhallisuutena myös pelikentällä. Puolustuspään pelaajana olen enemmän häärinyt eli tosiaan pakkina itseäni pidän”. Jipsissä valmentajana silloin toiminut Matti Kautto istutti Sanen kuitenkin keskikentälle rikkovaan rooliin pelinrakentaja Simo Ihalaisen pariksi ja Sane täytti roolinsa kunniakkaasti. Legendan omat kommentit JPS-uransa alkuvaiheesta:

”Aika Jipsin riveissä on täynnä upeita muistoja, ja totta kai yhtenä helmenä on kauden 2011 nousukarsinnat AC Kajaania vastaan. Itelle nousee kuitenkin ehkä kirkkaimpana muistona mieleen samaisen kevään Eerikkilässä pelattu TUL Cup ennen kauden alkua. Olin itse juuri liittynyt jengiin mukaan, ja päästiin upeissa olosuhteissa pelaamaan kovatasoinen viikonlopun kestänyt turnaus. Pelit menivät hyvin niin itseltä kuin koko joukkueelta, ja voitettiin se turnaus, mikä antoi loistavan sysäyksen lopulta erinomaisesti sujuneelle kaudelle. Muistona se on jäänyt kuitenkin mieleen ennen kaikkea sen takia, että se oli todella upeeta yhteistä aikaa joukkueen kanssa. Sen turnauksen myötä pääsin uutena pelaajana tietenkin hyvin sisään joukkueeseen, ja innostuin ihan täysin tästä Toropaisten yhteisöllisestä meiningistä!"

Tällä kaudella Sane on jälleen ollut yksi Jipsin keskikentän tärkeimmistä palasista. Rooli on ehkä hieman hyökkäävämpi, kuin viisi vuotta sitten, mikä kertoo Sanen kyvystä muokata peliään joukkueen tarpeiden mukaan. Sane on myös vastannut kuluvan kauden tähän mennessä hienoimmasta maalista, kun hän laukoi JIlvestä vastaan pelatussa ottelussa voittomaalin yläkulmaan kolmestakymmenestä metristä. Sanen omat mietteet tästä kaudesta ovat seuraavat:

"Sanoisin, että tämä kausi on ollut parasta Jipsiä sitten tuon kauden 2011 nousukarsintakauden. Ja se huokuu kaikesta tekemisestä! Treeneissä on ollut taas kiva käydä, kun tietää, että joukkueen henki on timanttinen ja halutaan treenata tosissaan. Peleihin on voinut lähteä jotenkin tosi itsevarmalla fiiliksellä tietäen, että voidaan voittaa ihan jokainen matsi. Itse olen nauttinut pelata tällä kaudella todella paljon näiden jätkien kanssa, ja kyllä se totta kai harmittaa, että kausi jää nyt kesken. Olen kuitenkin ihan varma, että JPS tulee olemaan kauden lopussa taistelemassa ykkössijasta. Tästä kaikesta iso kiitos ennen kaikkea Rikulle ja Haltsille, jotka on tehnyt valtavan työn, että Jipsi edes pelaa tällä kaudella."

Jyväskylän derbyjä Blackbirdiä, BET:a sekä Villikettuja vastaan Sane on pelannut lukuisia. Tuleva derby on Sanen viimeinen, mikä vain lisää ottelun tärkeyttä:

"Odotan ja olen odottanut perjantain matsia kuumeisesti jo todella pitkään! Viime vuosina näihin Blackbird-matseihin on tullut koko ajan enemmän ja enemmän paikallisotteluiden vaatimaa kiihkeyttä ja tunnetta, ja on ollut kiva huomata, että yleisöäkin on alkanut olemaan mukavasti paikalla. Me saadaan koko joukkueena hyvä treeniviikko tähän alle, minkä myötä täyttä kolmea pistettä lähdetään tietenkin hakemaan!

Totta kai itselle lisälatauksen matsiin tuo se, että puen punanutun viimeistä kertaa päälle. Hauskaa on myös se, että tietyllä tavalla tässä ympyrä sulkeutuu, kun vastassa valmentajana on Matti Kautto, joka valmensi Jipsiä kaudella 2011, jolloin itse liityin seuraan. Matille kuuluukin itse asiassa iso kiitos siitä, että olen löytänyt Jipsistä oman roolini keskikentän pohjalta, sillä hän minulle antoi paljon vastuuta juuri tuossa roolissa. Maali Blackbirdiä vastaan olisi tietenkin se paras kiitos tuosta, hahhah!"

"Valtavan iso kiitos kaikille nykyisille ja entisille pelikavereille, taustajoukoille ja koko JPS-yhteisölle! JPS on tuonut itselle näihin Jyväskylässä vietettyihin vuosiin todella paljon iloa ja uutta paloa rakasta harrastusta kohtaan sekä ennen kaikkea hienoja ystäviä. On jotenkin upeeta, miten vuosi toisensa jälkeen JPS on taistellut olemassaolostaan, mutta sitten muutamien ihmisten nöyrällä, pyyteettömällä ja korvaamattomalla työllä nousee aina vaan ja vielä menestymään. Se kertoo mun mielestä tän joukkueen ja seuran vahvuudesta sekä ihmisten kiintymyksestä Toropaisia kohtaan - jotain ainutlaatuista tässä vaan on! Olen varma, että JPS tulee ihastuttamaan keskisuomalaista futisyleisöä vielä pitkään. Ja totta kai myös itse tulen seuraamaan tiiviisti Jipsin edesottamuksia jatkossakin!"

Perjantaina Viitaniemessä klo 19.15 alkaen nähdään tulikuuma derby ja JPS-legendan jäähyväiset! Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy ja kahvio palvelee. Tervetuloa nauttimaan laadukkaasta kolmosdivarifutiksesta!


Näytä lisää uutisia

MIEHET KOLMONEN

Vastuuvalmentaja
Jahad Yari
0451626330
jahadyari[at]gmail.com
Joukkueenjohtaja
Ilmo Viitanen
040-0783800
jpsinni[at]gmail.com
2. Joukkueenjohtaja
Joni Mahonen
joni.mahonen[at]gmail.com
Fysiikkavalmentaja
Henri Hekanaho
+35844239252
upliftingtrainingmethods[at]gmail.com