MIEHET KOLMONEN

Otteluennakko JPS vs. FC Villiketut

Perjantaina 3.6 klo 19.15 Kolmosdivarin kärkikamppailu ja tämän kauden ensimmäinen Jyväskylän derby. Ottelu on myös mahdollisesti JPS-legenda Jaakko Ahokkaan viimeinen peli JPS:n punaisessa pelipaidassa.

Huomenna klo 19.15 Viitaniemen montussa pelataan Keski- ja Itä-Suomen Kolmosen kärkikamppailu, kun sarjaa johtava JPS kohtaa sarjassa toisena olevan FC Villiketut. Jipsi on kasannut kuudesta pelistä kolmetoista pistettä, kun taas Villiketuilla pisteitä on yksi vähemmän, mutta heillä on myös yksi peli vähemmän pelattuna. JPS:n pelaajatilanne on tällä hetkellä erinomainen, sillä kaikki halukkaat eivät edes mahdu kokoonpanoon. Pelipaikoista käydään siis tervettä kilpailua, mikä lisää joukkueen iskukykyä.

Villikettuja vastaan saatetaan nähdä yhden JPS-legendan viimeinen ottelu punaisessa paidassa. Viimeisen lähes kymmenen vuoden aikana kannattajien suosikki Jaakko ”Dolph” Ahokas on ollut yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista. Vuonna 2009 joukkueeseen siirtynyt ”Nuori Jaakko” on käynyt läpi TPS:n juniorimyllyn ja oli ensimmäinen JPS:n useista turkulaistaustaisista pelaajahankinnoista vuosien 2009-2011 aikana.

Kuluvan kauden aikana Jaska on nähty hyökkäyspäässä joko kärjessä tai kärjen takana, mutta ensimmäisinä vuosinaan JPS:ssa hän löysi itsensä usein myös topparin tontilta. Kaudella 2011 JPS:n valmentajana toiminut Matti Kautto peluutti Jaskaa lähes poikkeuksetta kärkiparina Aapo ”Pippo” Aution kanssa. Kaksikko kiitti luottamuksesta ja teki tuhoisaa jälkeä JPS:n voittaessa Kolmosdivarin tuona kautena. Tuon kauden jälkeen Jaskan maalitehtailu on jatkunut ja hän onkin JPS:n paras maalintekijä viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

Jaskan omat fiilikset JPS uran parhaasta kaudestaan: ”Paras pelillinen muisto on kaudelta, kun olimme 2. divarin karsinnoissa (kausi 2011). Se oli koko kauden ajan ehjää pelaamista ja tiivis porukka. Ja vielä henkilökohtaisella tasollakin tuli onnistumisia. AC Kajaani nousi, mutta me oltiin osoitettu, että kymmenen kertaa pienemmällä budjetilla ja ilman ulkomaalaishankintoja voitiin taistella nousijan paikasta."

Tällä kaudella Ahokas on jälleen ollut hurjassa vireessä. Viidessä ottelussa on syntynyt kolme maalia ja Jaska on ollut JPS:n hyökkäyspelin sielu luoden useita maalipaikkoja pelikavereilleen. Jokainen joukkue tarvitsee johtavia pelaajia ja tämän vuoksi kapteenin nauha on usein lyöty Jaskan käteen. Jaskan ottama johtajan rooli on ollut varsinkin kuluvan kauden aikana tärkeä, sillä joukkue on uudistunut todella paljon ja uusien pelaajien hakiessa omaa paikkaansa, on kokeneempien pelaajien näytettävä tietä.

”Tämän hetken joukkueesta näkyy tuo sama into pelata futista kuin nousukarsinnan kaudella. Mutta tietysti lähtökohdat kauteen ovat olleet hyvin erilaiset. Tällä kaudella meillä oli kaksi yhteistä palloharjoitusta ennen Kakkosesta tippuneen joukkueen (Jippo) kohtaamista vieraissa. Toisaalta paineeton kausi, tavoitteena voittaa vain jokainen tilanne ja jokainen yksittäinen peli, on nostanut joukkueen tekemisen rohkealle onnistumisen tielle. Uskon, että mahdollisuudet ovat vaikka mihin, etenkin henkilökohtaisesti tärkeään Jyväskylän herruuteen. ”

”Haluan kiittää kaikkia pelitovereitani kausien varrelta. Teidän takia tätä hommaa on ollut niin mukava jatkaa vuodesta toiseen. Sen osoittaa sekin, että osa on vaihtanut meille muista seuroista huomatessaan JPS-hengen vahvuuden. Samalla suuri kiitos kaikille JPS:n toiminnassa mukana olleille sekä erityisesti taustoille, joista haluan nostaa esiin Lambergit, Innin sekä Alosen Matin. Kiitos teille luottamuksesta ja tuesta, josta olen saanut nauttia näiden Jyväskylässä viettämieni vuosien aikana. ”

Huomenna nähdään, mitä kikkoja Jaska on kehitellyt viimeisen ottelunsa varalle! JPS - Villiketut klo 19.15 Viitaniemen montussa. Tule katsomaan kauden ensimmäistä Jyväskylän derbyä ja kannustamaan JPS voittoon!


Näytä lisää uutisia

MIEHET KOLMONEN

Vastuuvalmentaja
Jahad Yari
0451626330
jahadyari[at]gmail.com
Joukkueenjohtaja
Ilmo Viitanen
040-0783800
jpsinni[at]gmail.com
2. Joukkueenjohtaja
Joni Mahonen
joni.mahonen[at]gmail.com
Fysiikkavalmentaja
Henri Hekanaho
+35844239252
upliftingtrainingmethods[at]gmail.com