MIEHET KOLMONEN

Kotivoitto Jämsänkosken Ilveksestä kahden JPS-ikonin maalilla

Ahokas (kuvassa vasemmalla) maalasi toisessa perättäisessä ottelussa ja JPS voitti, vaikka myös kauden aikana jo osuneet Huhtinen ja Laitila (kuvassa keskellä) olivat poissa. Seikkula (kuvassa oikealla) oli jälleen kovalla pelipäällä laitahyökkääjän tontilla.

Suomen kevät näytti parastaan ja lämpötila huiteli +20 asteessa, kun kaksi perinteikästä keskisuomalaista joukkuetta kohtasivat helatorstai-iltana Itä- Keski-Suomen Kolmosessa. Kotijoukkue JPS oli voittanut edellisessä sarjaottelussaan kuopiolaisen Kingsin ja vierasjoukkue Jämsänkosken Ilves oli niin ikään napannut voiton Savon Palloa vastaan. JPS sai otteluun jalkeille täyden 18 miehen kokoonpanon, vaikka kahdessa ensimmäisessä sarjaottelussa vastuun kärkipelaajana jakaneet Elias Huhtinen ja Jaakko Laitila olivat poissa. Niinpä hyökkäyksen ylimpänä miehenä aloitti Jaakko Ahokas, ja onneksi alkukauden poissa ollut Kalle Palho oli palannut rosteriin. Avauskokoonpanoon palasi myös tuttu kasvo, toppari Joonas Heino.

Liekö ensimmäiset lämpöiset kelit vieneet viimeisen terän pelaajien otteista, sillä pelin tempo ei missään vaiheessa noussut erityisen kovaksi. JIlves oli hyvin organisoitunut joukkue, joka teki JPS:n pelinavaamisen vaikeaksi melko korkealla ja tiiviillä prässillä. Ne kerrat, kun hyökkäysalueelle päästiin murtautumaan, olivat kuitenkin vaarallisia. Niinpä kotijoukkue meni 1-0 johtoon 27. minuutilla. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa valmentamiseen keskittynyt, nyt vasempana laiturina esiintynyt Mika Halonen leikkasi laidalta sisään keskialueella ja heitti pitkän ristipallon. JIlves-topparit olivat voimattomia Ahokkaan liikkeen perässä, joka viimeisteli varmasti takakulmaan yli ja ohi vastaan rynnänneen maalivahdin.

Toisella puoliajalla JIlves sai aika ajoin punapaidat vielä tiukemmin köysiin kuin ensimmäisellä puoliajalla. Jipsin pallonhallintajaksot jäivät turhan lyhyiksi ja jalat alkoivat väsyä, kun töitä puolustussuuntaan jouduttiin tekemään jatkuvasti. Lopulta JIlves iski kulmapotkun jälkitilanteesta pelin tasoihin 70. peliminuutilla. Tätä ennen JIlves ehti tuhria yhden avopaikan JPS-maalin ylärimaan. Tasoitusmaalin jälkeen JIlveksellä ei kuitenkaan ollut enää voimia sen suurempaan rynnistykseen. Ottelun loppuhetkillä esiin astuvat yleensä ne suurimmat pelaajat. Ei lähellekään ensimmäistä, mutta kenties viimeistä kauttaan Jipsissä pelaava Santeri Paajanen sai tilaa keskialueella, yhdellä kosketuksella pallo eteen ja toisella vastustamaton laakapallo 30 metristä takakulmaan. JPS 2-1 johtoon kotimaisten jalkapallosarjojen kauden komeimmalla maalilla, kun 81. minuuttia oli täynnä. Lopussa JIlves haki vielä painetta pitkillä palloilla, mutta JPS kesti vaivatta. Lopputulos siis 2-1, ja JPS pääsi nauttimaan toisesta perättäisestä kotivoitosta.

Tällä kertaa valmennusvastuun kantanut Riku Lamberg kommentoi ottelua seuraavasti:                                             ”Kokonaisuutena JIlves-peli oli meiltä hyvä esitys. Alun hankaluuksien jälkeen pääsimme peliin paremmin mukaan ja ensimmäisellä puoliajalla olisimme voineet tehdä useammankin maalin. Toisella puoliajalla päästimme JIlveksen peliin mukaan ja teimme pelistä itsellemme vaikean. Onneksi Sanen huikea yksilösuoritus riitti varmistamaan, että pisteet jäivät monttuun, eivätkä karanneet jämsänkoskelaisten mukaan. Ottelussa oli jo selvästi nähtävissä, että joukkue alkaa pikku hiljaa hitsautumaan yhteen. Jokainen pelaaja täytti oman roolinsa kiitettävästi ja vaihtopelaajat toivat joukkueen peliin kaivattua piristystä toisella puoliajalla. Kokonaisuutena kausi on alkanut joukkueelta hyvin. Ensimmäisestä kolmesta pelistä kaksi voittoa on hyvä suoritus, varsinkin kun otetaan huomioon, että kauteen lähdettiin ilman yhtään harjoitusottelua.”

Kolmesta pelistä siis kuusi pistettä, voitot molemmista kotiotteluista. Komeaa JPS, komeaa! Seuraava kotiottelu lauantaina 14.5., kun vieraaksi tulee JoPS Joensuusta. Ottelu alkaa jo klo 12.45.

JPS:n kokoonpano Jämsänkosken Ilvestä vastaan.

Teemu Holopainen (mv); Tommi Taavila (71 min), Petri Kataja, Joonas Heino, Riku Martikainen; Basam Elfadl (62 min), Santeri Paajanen; Arttu Seikkula (83 min), Janne Paljakka, Mika Halonen (71 min); Jaakko Ahokas (62 min)

Vaihdosta: Akseli Aalto (mv), Toni Kauppinen (83 min), Markus Immonen, Joona Nieminen (62 min), Janne Rissanen (71 min), Kalle Palho (62 min), Ville Mikkola (71 min)

 


Näytä lisää uutisia

MIEHET KOLMONEN

Vastuuvalmentaja
Jahad Yari
0451626330
jahadyari[at]gmail.com
Joukkueenjohtaja
Ilmo Viitanen
040-0783800
jpsinni[at]gmail.com
2. Joukkueenjohtaja
Joni Mahonen
joni.mahonen[at]gmail.com
Fysiikkavalmentaja
Henri Hekanaho
+35844239252
upliftingtrainingmethods[at]gmail.com