MIEHET KOLMONEN

JPS avasi kauden Joensuussa niukalla tappiolla

Tappiosta huolimatta mustissa vieraspaidoissa pelanneen JPS:n peli oli yllättävän kypsää huomioiden, että harjoituspelejä ei päästy kauden alla pelaamaan. JPS-debytantti Jaakko Laitila onnistui heti maalinteossa.

JPS matkasi Kolmosen kauden avausotteluunsa Joensuuhun haastamaan yhtä sarjan ennakkosuosikeista, viime kaudella Kakkosesta tippunutta JIPPO:a. JIPPO:n riveissä pelaa useita Ykkösenkin tasolla esiintyneitä pelimiehiä, joten tasokasta vastusta oli syytä odottaa. Vielä, kun huomioidaan lähtökohdat eli JPS:n niukka treenimäärä kauden alla ja nolla pelattua harjoitusottelua, oli selvää, että ottelun ennakkosuosikki on kotijoukkue.

JPS lähti otteluun rennoin mielin tietäen, että lähtökohdat eivät ole helpot, mutta taso kyllä riittää haastamaan jokaisen vastustajan Kolmosessa. Ensimmäinen puoliaika Joensuussa olikin tasaista vääntöä kotijoukkuen kieltämättä hallitessa palloa enemmän. Kovimmat sydämentykytykset aiheutuivat heikosta pelinavauksesta omalla kenttäpuoliskolla, josta seurannut vastahyökkäys päättyi kilahdukseen JPS-maalin ylärimassa. Välillä pelaamattomuus näkyi kentällä pelaajien suurina välimatkoina, jolloin JIPPO:n oli helppo hallita palloa ilman sen suurempaa prässiä. Aseeton ei kuitenkaan ollut Jipsikään. Varsinkin debyyttinsa tehnyt Arttu Seikkula oikealla laidalla haastoi innokkaasti ja pääsikin pari kertaa puolittaiseen läpiajoon. Tauolle joka tapauksessa lukemissa 0-0.

Ottelun synkät hetket koettiin toisen puoliajan alussa. JIPPO siirtyi 1-0 johtoon, kun pallo saatiin pelattua JPS-puolustuksen selustaan rangaistusalueen laitamille, josta vielä kaunis syöttö takaviistoon vapaaksi jääneelle Teemu Hallikaiselle. Pian tilanne oli jo 2-0 kulmapotkun jälkitilanteesta, maalintekijänä Eemi Porento. Tämän jälkeen puolustus kuitenkin piti mallikkaasti ja väsyneistä jaloista huolimatta JPS sai rakennettua maalipaikkoja riittävästi jopa tasoitukseen. Vaihdosta kehiin tullut, niin ikään JPS-debytantti, Jaakko Laitila viimeisteli viileästi 2-1 kavennuksen Jaakko Ahokkaan läpisyötöstä 77. minuutilla. Lopussa JIPPO-maalilla nähtiin vielä kunnon myräkkä ja useita perättäisiä kulmapotkuja, mutta edes maalivahti Teemu Holopaisen nousu tilanteeseen ei tuottanut kaivattua tasoitusta.

Tappiosta huolimatta ilmeet kotimatkalla eivät olleet kovin synkät. Kausi on nyt avattu yllättävänkin kypsällä pelillä ja otteet tästä tulevat vain paranemaan, kun alle saadaan lisää harjoituksia ja otteluita. Hienoa oli myös nähdä lupaavia otteita uusilta JPS-kasvoilta. Jo mainitut Seikkula ja Laitila kuuluivat ottelun parhaimmistoon. Topparipari Petri KatajaVille Oksanen dominoi ilmatilaa ja avasi peliä monipuolisesti. Laitalinkkinä pelannut, normaalisti keskikentän keskellä viihtyvä, Janne Rissanen otti vapaammasta roolista kaiken irti ja viiletti milloin missäkin päin kenttää tekemässä tuhojaan.

Pelit onneksi jatkuvat jo seuraavana perjantaina. Tervetuloa aloittelemaan vappua ja seuraamaan JPS:n ensimmäistä kotiottelua 29.4. klo 19.45 Viitaniemeen! Vastassa Kings SC Kuopiosta. Tarjolla varmasti lisää uusia debytantteja sekä toivottavasti kauden avausvoitto.

 

JPS:n kokoonpano JIPPO-ottelussa:

Teemu Holopainen (mv); Riku Lamberg, Petri Kataja, Ville Oksanen, Riku Martikainen (82 min); Janne Rissanen (72 min), Santeri Paajanen, Janne Paljakka, Arttu Seikkula, Jaakko Ahokas; Elias Huhtinen (60 min)

Vaihtopelaajat: Sauli Hanski (mv), Mika Halonen (72 min), Markus Immonen, Tommi Taavila (82 min), Jaakko Laitila (60 min)


Näytä lisää uutisia

MIEHET KOLMONEN

Vastuuvalmentaja
Jahad Yari
0451626330
jahadyari[at]gmail.com
Joukkueenjohtaja
Ilmo Viitanen
040-0783800
jpsinni[at]gmail.com
2. Joukkueenjohtaja
Joni Mahonen
joni.mahonen[at]gmail.com
Fysiikkavalmentaja
Henri Hekanaho
+35844239252
upliftingtrainingmethods[at]gmail.com