U18 2023-24

P17 tuplapelipäivä päättyi JPS:n kahteen voittoon

P17 sarjaa johtava JPS sai lauantaina 28.12.2019 vieraakseen Botnian Helsingistä. Botnian kanssa pelattiin tuplapelit Viitaniemessä yhden päivän aikana, joissa JPS oli ensimmäisen ottelun kotijoukkue ja Botnia toisen.

Ensimmäinen peli JPS-Botnia kello 11.00

JPS lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta Botnian vaarallisuus oli tiedossa. JPS sai otteluun kuitenkin salama-alun, kun Jere Lassila syötti Aatu Böhmin maalintekoon jo ensimmäisellä peliminuutilla ja JPS siirtyi heti 1-0 johtoon. Vaikutti hieman siltä, että Botnia joutui peliin ns. "bussijaloilla" eikä meinannut aluksi päästä JPS:n vauhtiin mukaan. JPS tehtailikin 35 minuutin aikana pelin lukemiin 4-0 Toni Ässämäen kahdella ja Jere Lassilan yhdellä maalilla.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Botnia pääsi peliin paremmin kiinni ja tuli kahden maalin päähän Aukusti Seppäsen ja Nicholas Poulsenin maaleilla. Tämän jälkeen peli jatkui pitkään tasaisissa merkeissä ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. JPS oli kuitenkin tehokkaampi ja 12 minuuttia ennen pelin päättymistä peli oli 6-3 Jipsille. JPS:n maalit tekivät Jere Lassila (syöttäjä Atte Niiranen) ja Toni Ässämäki (syöttäjä Tarmo Ässämäki). Botnia yritti vielä päästä peliin mukaan, mutta JPS:n puolustus kesti. Botnia nosti jalkaa kaasulta vasta kolme minuuttia ennen loppua, jolloin JPS:lle avautui vielä muutama maalipaikka ja JPS kaunisteli ottelun lopputulokseksi 8-3 Jonatan Tiilikaisen (syöttäjä Tarmo Ässämäki) ja Jere Lassilan maaleilla. Ottelusta mainittakoon erikseen P15 ikäinen Jonatan Tiilikainen, joka teki ensimmäisen maalinsa P17 peleissä.

Toinen peli Botnia-JPS kello 15.00

Toiseen peliin Botnia tuli aivan eri ilmeellä kuin ensimmäiseen ja Botnian luistin kulki huomattavasti aamua paremmin. Pelistä muodostui toistaiseksi kauden jännittävin ja aamupäivän peliä tasokkaampi näytös. Ottelu alkoi JPS:n kannalta hieman epäonnisesti, kun pallo lipsahti puolustukselta suoraan oman maalin edessä olevalle Botnian Onni Autiselle ja Botnia johti minuutin pelin jälkeen 1-0. Tämän jälkeen nähtiin erikoinen näytös, kun Botnia teki maaleja tasaiseen tahtiin ja JPS kuittasi Botnian maalin useaan kertaan samalla peliminuutilla suoraan seuraavasta hyökkäyksestä. Näin edettiin tilanteeseen 4-3 saakka. Ensimmäisen puoliajan loppuosan peli kulki tasaisena. JPS onnistui kuitenkin vielä kerran maalinteossa ja tauolle lähdettiin lukemissa 4-4, joka vastasi hyvin pelin kokonaiskuvaa. Jipsin ensimmäisen puoliajan maalit tekivät Toni Ässämäki 2, Jere Lassila 1 ja Joonatan Alho 1. Syötöt Jere Lassila 2, Atte Niiranen 1 ja Toni Ässämäki 1.

Toisen puoliajan alkupuoliskoa hallitsi Botnia hyvällä liikkeellä. Tosin Jipsilläkin oli useita hyviä maalipaikkoja, mutta pallot viuhuivat tällä kertaa ohi maalista. Botnian painostus tuotti tulosta ja Botnia siirtyi 6-4 johtoon. Tästä alkoi varsinainen jännitysnäytelmä, kun JPS yritti raivoisasti tasoitusta. Viimeistely ei kuitenkaan onnistunut kuin kerran, kun Toni Ässämäki vapautti Jere Lassilan rankkarikikalla ja Jere kavensi tilanteeksi 6-5. JPS jatkoi painostusta ja ottelun tasoitus syntyi 5 minuuttia ennen loppua, kun Tatu Hämäläinen löi näyttävästi kulmalyönnistä pallon maalin kattoon. Tämän jälkeen nähtiin molemmissa päissä tilanteita, mutta ei maaleja vaan muutama hyvä torjunta. JPS sai mahdollisuuden mennä johtoon, kun Toni Ässämäki pääsi puolittaiseen läpiajoon. Tonia rikottiin kuitenkin maalin edessä. Seurauksena rangaistuslyönti ja pilkun viereen asettui Tatu Hämäläinen. Tatu pisti rankkarin varmasti sisään ja JPS johti maalilla kolme minuuttia ennen ottelun päättymistä. Aivan ottelun lopussa nähtiin vielä Botnian vapaalyönti vaarallisesta paikasta ja Botnian kulmalyönti, mutta kummastakaan tasoitusta ei enää syntynyt. Näin JPS voitti tiukan ottelun lukemin 6-7.

Tuplapelipäivä toi siis lopulta JPS:lle kaksi voittoa, mutta Botnia tarjosi todella kovan vastuksen varsinkin päivän toisessa ottelussa.