U18 2023-24

JPS P17 avasi kautensa voitolla

JPS P17 kävi avaamassa kautensa Torniossa. Vastassa oli OLS/LRK yhdistelmäjoukkue. JPS oli painostava osapuoli ja maalivahti Kalle Lampinen sai usein tähyillä toiseen päähän (kuva).

JPS hallitsi suurimmalta osin pelitapahtumia. Vastustajan maalivahti pelasi hyvin ja torjui useammankin hyvän maalintekoyrityksen heti pelin alussa. Paine ja hyvä karvaus toivat ensimmäisen kerran palkinnon yhdeksännellä peliminuutilla, kun Toni Ässämäki kävi laittamassa pallon maaliin. JPS pystyi tämänkin jälkeen rytmittämään peliä ja alakerran pelatessa varmaotteisesti pallon hallinta oli enimmäkseen JPS:n käsissä. Ensimmäisellä puoliajalla tehtailtiin vielä kaksi maalia, joista ensimmäisen teki Atte Niiranen rangaistuslyönnistä ja toisen kävi pyyhkäisemässä sisään Tarmo Ässämäki kulmalyönnin jälkitilanteessa, kun pallo jäi pyörimään maaliviivalle. Tauolle mentiin tilanteessa 0-3.

Toisella puoliskolla jatkettiin suunnilleen samalla kaavalla. JPS karvasi tukevasti ja peli pyöri pääosin vastustajan kenttäpuoliskolla. Muutaman minuutin pelin jälkeen Leevi Lausanto sai pallon kaaren tuntumassa ja pääsi lyömään maskista JPS:n neljännen maalin. Kun oli pelattu 72 minuuttia, Toni Ässämäki viimeisteli päivän toisen maalinsa ja JPS johti tukevasti 0-5. Pelin loppupuoli sujui hieman puolustusvoittoisesti ja vastustaja pääsi muutaman kerran vaarallisille tekopaikoille. Vastustajan maali syntyi pelin lopussa, kun Akseli Niskala pääsi ”ripareille” ja laittoi pallon sisään maalin edestä.

Kokonaisuutena peli oli JPS P17 joukkueelta hyvä avaus tähän kauteen. Peli on kehittynyt ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tornion reissulla oli mukana myös -06 syntynyt Sebastian Sauvala (P15), joka pelasi ensimmäisen P17 ikäluokan pelinsä ja pysyi kyydissä mukana erittäin hyvin.