U18 2023-24

U18 pronssiottelu

JPS-Akilles

U18 kauden päätöspelissä pelataan pronssimitaleista - JPS-Akilles Viitaniemessä maanantaina 6.3 klo 20:00.


Maailmanmestaruuksia

P17- ja P19 ikäluokkien maailmanmestaruuskilpailut Göteborgissa

Göteborgissa pelattiin 20.-22.1.2023 P17- ja P19- ikäluokkien maailmanmestaruuslopputurnaus. Molempien ikäluokkien joukkueet voittivat MM-hopeaa. JPS-Juniorit Ry. ja JPS U18-joukkue huomioivat JPS-Kampparit pelin alussa seuraavia MM-hopeamitalisteja; kotijoukkueesta P17-joukkueeseen kuuluivat Sebastian Sauvala ja Tarmo Ässämäki. Mikkelin Kamppareista joukkueeseen kuuluivat Simo Huotelin, Joonatan Hämäläinen, Jere Immonen, Iivo Korhonen ja Viljami Kumela. Lisäksi Atte Niiranen oli mukana P19 MM hopeamitalijoukkueessa.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Viljami Kumela, Iivo Korhonen, Jere Immonen, Joonatan Hämäläinen, Simo Huotelin, Sebastian Sauvala, Tarmo Ässämäki ja Atte Niiranen


Kotiavaus 11.12

U18 JPS-Narukerä

U18-kotiavaus sunnuntaina 11.12 klo 16:00. Porista haettiin vierasvoitto (5-8) 3.12, joten Narukerä saapuu paikalle revanssimielessä. 
Tervetuloa! 


Kolmen pelin viikko takana

P17 nappasi kuluneen viikon peleistä täydet pisteet!

6.1. Veiterä JPS 1-5 (0-3)

Pelit jatkuivat pitkän tauon jälkeen iltapelillä Lappeenrannassa. Vierasjoukkue siirtyi heti alussa 0-1 johtoon Böhmin laukoman rankkarin turvin. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue puolusti lähes koko joukkueen voimin ja rakenteli vastahyökkäyksiä Jipsin maalille. Puolen tunnin kohdilla vierasjoukkue kasvatti johtoaan kun Tiilikainen ja Alho maalasivat peräjälkeen tilanteeksi 0-3. JPS sai erän loppupuolella vielä toisen rankkarin mutta siitä ei maalia tullut ja tauolle siirryttiin tilanteessa 0-3.

Toisessa erässä kotijoukkue avasi peliään joka haastoi osaltaan Jipsin alakertaa. Kotijoukkueen ainoa maali syntyi toisen erän alkupuolella vaparitilanteesta, osittaisella onnenkantamoisella. Erän loppupuolella Tiilikainen ja Alho maalasivat vielä kertaalleen ja lopputulokseksi jäi 1-5. 

Alho: 2+1, Tiilikainen 2+1, Böhm Aatu 1+0

Pöytäkirja

 

9.1. Narukerä - JPS 5-9 (2-4)

Porissa pelattiin hyvissä olosuhteissa. Vastassa oli varsin hyvin luisteleva ja aktiivisesti karvaava joukkue. Erän alussa peli oli varsin tasaista. Alho siirsi vieraat 0-1 johtoon kun peilä oli pelattu 12 min. Pian tämän jälkeen Ässämäen veljekset rakentelivat Jipsin 0-2 johtoon Tarmon viimeistellessä Tonin syötöstä. Tämän jälkeen JPS missasi rankkarin mutta Alho viimeisteli päivän toisen siirtäen Jipsin jo 0-3 karkumatkalle. Pian tämän jälkeen kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 1-3. Tarmo maalasi vielä kertaalleen ja vastustaja kavensi kulmalyönnistä erän lopulla ja erätauolle siirryttiin lukemissa 2-4.

Toinen erä oli paikoitellen päädystä toiseen hyökkäämistä ja maaleja tehtailtiin lähes vuorotahtiin. Erinäisten vaiheiden jälkeen vierasjoukkue onnistui maalinteossa useammin ja lopputulokseksi kirjattiin 5-9. Jäähyjä JPS otti liikaa ja kotijoukkueen aktiivinen karvaus aiheutti ajoittain vaikeuksia JPS:n hyökkäyksiin lähdöille.

Alho 5+2, Böhm: 2+1, Ässämäki Tarmo 2, Kilpeläinen 0+1, Kokkonen 0+1, Niiranen 0+1, Ässämäki Toni 0+1

Pöytäkirja

 

10.1. JPS - WP 35 13-1 (6-0)

Viikon viimeisessä pelissä Jipsin vieraaksi luisteli WP 35, peli pelattiin heikossa lumisateessa. Ennakkoasetelmien mukaisesti kotijoukkue hallinnoi peliä alusta loppuun. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue hallitsi tapahtumia vahvasti ja erätauolle siirryttiin turvallisessa 6-0 johdossa.

Toisessa erässä kotijoukkueen hallinta jatkui ja joukkue toteutti suunniteltua teemaa hyvin. Kotijoukkue tehtaili maaleja tasaisesti mutta vieraiden yrittäminen ja kotijoukkueen pieni nukahdus vei kotijoukkueelta nollapelin, lopputulokseksi kirjattiin 13-1.

Alho 8+1, Tiilikainen 2+2, Niiranen 1+1, Ässämäki 1+0, Puolimatka 1 + 0

Pöytäkirja

 

Viikon hahmo pisteiden muodossa oli oikeutetusti Joonatan Alho nakutellen kolmeen peliin tehot 15+4!


P17 tuplapelipäivä päättyi JPS:n kahteen voittoon

P17 sarjaa johtava JPS sai lauantaina 28.12.2019 vieraakseen Botnian Helsingistä. Botnian kanssa pelattiin tuplapelit Viitaniemessä yhden päivän aikana, joissa JPS oli ensimmäisen ottelun kotijoukkue ja Botnia toisen.

Ensimmäinen peli JPS-Botnia kello 11.00

JPS lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta Botnian vaarallisuus oli tiedossa. JPS sai otteluun kuitenkin salama-alun, kun Jere Lassila syötti Aatu Böhmin maalintekoon jo ensimmäisellä peliminuutilla ja JPS siirtyi heti 1-0 johtoon. Vaikutti hieman siltä, että Botnia joutui peliin ns. "bussijaloilla" eikä meinannut aluksi päästä JPS:n vauhtiin mukaan. JPS tehtailikin 35 minuutin aikana pelin lukemiin 4-0 Toni Ässämäen kahdella ja Jere Lassilan yhdellä maalilla.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Botnia pääsi peliin paremmin kiinni ja tuli kahden maalin päähän Aukusti Seppäsen ja Nicholas Poulsenin maaleilla. Tämän jälkeen peli jatkui pitkään tasaisissa merkeissä ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. JPS oli kuitenkin tehokkaampi ja 12 minuuttia ennen pelin päättymistä peli oli 6-3 Jipsille. JPS:n maalit tekivät Jere Lassila (syöttäjä Atte Niiranen) ja Toni Ässämäki (syöttäjä Tarmo Ässämäki). Botnia yritti vielä päästä peliin mukaan, mutta JPS:n puolustus kesti. Botnia nosti jalkaa kaasulta vasta kolme minuuttia ennen loppua, jolloin JPS:lle avautui vielä muutama maalipaikka ja JPS kaunisteli ottelun lopputulokseksi 8-3 Jonatan Tiilikaisen (syöttäjä Tarmo Ässämäki) ja Jere Lassilan maaleilla. Ottelusta mainittakoon erikseen P15 ikäinen Jonatan Tiilikainen, joka teki ensimmäisen maalinsa P17 peleissä. 

 

Toinen peli Botnia-JPS kello 15.00

Toiseen peliin Botnia tuli aivan eri ilmeellä kuin ensimmäiseen ja Botnian luistin kulki huomattavasti aamua paremmin. Pelistä muodostui toistaiseksi kauden jännittävin ja aamupäivän peliä tasokkaampi näytös. Ottelu alkoi JPS:n kannalta hieman epäonnisesti, kun pallo lipsahti puolustukselta suoraan oman maalin edessä olevalle Botnian Onni Autiselle ja Botnia johti minuutin pelin jälkeen 1-0. Tämän jälkeen nähtiin erikoinen näytös, kun Botnia teki maaleja tasaiseen tahtiin ja JPS kuittasi Botnian maalin useaan kertaan samalla peliminuutilla suoraan seuraavasta hyökkäyksestä. Näin edettiin tilanteeseen 4-3 saakka. Ensimmäisen puoliajan loppuosan peli kulki tasaisena. JPS onnistui kuitenkin vielä kerran maalinteossa ja tauolle lähdettiin lukemissa 4-4, joka vastasi hyvin pelin kokonaiskuvaa. Jipsin ensimmäisen puoliajan maalit tekivät Toni Ässämäki 2, Jere Lassila 1 ja Joonatan Alho 1. Syötöt Jere Lassila 2, Atte Niiranen 1 ja Toni Ässämäki 1.

Toisen puoliajan alkupuoliskoa hallitsi Botnia hyvällä liikkeellä. Tosin Jipsilläkin oli useita hyviä maalipaikkoja, mutta pallot viuhuivat tällä kertaa ohi maalista. Botnian painostus tuotti tulosta ja Botnia siirtyi 6-4 johtoon. Tästä alkoi varsinainen jännitysnäytelmä, kun JPS yritti raivoisasti tasoitusta. Viimeistely ei kuitenkaan onnistunut kuin kerran, kun Toni Ässämäki vapautti Jere Lassilan rankkarikikalla ja Jere kavensi tilanteeksi 6-5. JPS jatkoi painostusta ja ottelun tasoitus syntyi 5 minuuttia ennen loppua, kun Tatu Hämäläinen löi näyttävästi kulmalyönnistä pallon maalin kattoon. Tämän jälkeen nähtiin molemmissa päissä tilanteita, mutta ei maaleja vaan muutama hyvä torjunta. JPS sai mahdollisuuden mennä johtoon, kun Toni Ässämäki pääsi puolittaiseen läpiajoon. Tonia rikottiin kuitenkin maalin edessä. Seurauksena rangaistuslyönti ja pilkun viereen asettui Tatu Hämäläinen. Tatu pisti rankkarin varmasti sisään ja JPS johti maalilla kolme minuuttia ennen ottelun päättymistä. Aivan ottelun lopussa nähtiin vielä Botnian vapaalyönti vaarallisesta paikasta ja Botnian kulmalyönti, mutta kummastakaan tasoitusta ei enää syntynyt. Näin JPS voitti tiukan ottelun lukemin 6-7.

Tuplapelipäivä toi siis lopulta JPS:lle kaksi voittoa, mutta Botnia tarjosi todella kovan vastuksen varsinkin päivän toisessa ottelussa.


JPS P17 otti kauden kolmannen voittonsa.

Edellisenä viikonloppuna Varkaudessa pelatun ja voitetun WP35-JPS pelin jälkeen JPS P17 lähti haastamaan tässä ikäluokassa todella kovaa Kampparit musta -joukkuetta Mikkeliin. Peli pelattiin arkipelinä maanantai-iltana.

Peli alkoi tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden pitäessä palloa vuorollaan. JPS hallitsi tapahtumia aluksi hienokseltaan, mutta hyvä alku sai takaiskun, kun Topias Huotari sai 14 peliminuutin kohdalla jäähyn kampituksesta. Kauaa ei Topias ehtinyt jäähypenkillä istua, kun kampparit pääsi puolittaiseen läpiajoon ja siirtyi 1-0 johtoon. Tämän jälkeen pallonhallinta siirtyi hienokseltaan kamppareille. Puolen tunnin pelin jälkeen kampparit pääsi toistamiseen maalintekoon ja siirtyi 2-0 johtoon. Loppuerän Jipsi oli hallitsevampi osapuoli ja sillä oli useita hyviä maalintekoyrityksiä, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Näistä mainittakoon kaksi tolppalaukausta ja yksi läpiajo. Tauolle lähdettiin siis Kamppareiden 2-0 johdossa.

Toiseen erään JPS tuli hyvällä jalalla ja ensimmäisessä erässä vaivanneet pienet ongelmat hyökkäyksiin lähdöissä jäivät koppiin valmentaja Mika Ässämäen puhuttelun jälkeen. Kampparit taas eivät oikein tuntuneet saavan peliään rullaamaan ja JPS hallitsi suurimmalta osin pelitapahtumia. Kampparit yritti herätellä joukkuetta aikalisällä, kun ensimmäistä erää oli pelattu 10 minuuttia, mutta pelin kuva ei olennaisesti muuttunut. JPS myös puolusti hyvin ja JPS:n maalivahti Kalle Lampinen toimi viimeisenä lukkona.

JPS:n tasainen työ toi palkinnon, kun toista erää oli pelattu noin 18 minuuttia. Toni Ässämäki syötti Joonatan Alhon vapaaksi ja Joonatan kävi laittamassa pallon maaliin. Tilanne 2-1.

Tasoitus lukemiin 2-2 nähtiin, kun JPS sai vapaalyönnin kaaren tuntumasta ja Tatu Hämäläinen niittasi pallon suoraan vapaalyönnistä maaliin. Seuraavaksi JPS oli lähellä siirtyä johtoon, kun Aatu Böhm asettui pilkun viereen rangaistuslyöntiä varten. Kamppareiden maalivahti Lasse Korhonen kaappasi rangaistuslyönnin kuitenkin vasempaan hanskaansa ja peliä jatkettiin tasalukemista, mutta vain hetken. Reilu minuutti rankkarin jälkeen maalivahti Kalle Lampinen heitti pitkän pallon Toni Ässämäelle Kamppareiden keskikentän yli ja Toni pääsi vastatusten Kamppareiden maalivahdin kanssa. Pallo maalissa ja JPS 2-3 johdossa.

Kampparit yritti tasoitusta, mutta JPS:n puolustus piti. Lopullisesti peli ratkesi lisäajalla, kun Toni Ässämäki syötti Tatu Hämäläiselle ja Tatu viimeisteli ottelun lopputulokseksi 2-4.

Kokonaisuutena peli oli JPS:ltä vahva esitys ja sarjan kannalta tärkeä voitto. Tilastomerkintöjä saaneiden lisäksi pelistä voisi mainita useita hyvin pelanneita pelaajia. Esimerkiksi Topias Huotari, Joona Kokkonen ja vasta P15 ikäinen Atte Niiranen olivat hyvin "pelin päällä" koko ajan. Myös joukkueen kapteeni Leevi Lausanto teki tärkeää työtä koko pelin ja hyökkääjä Titus Toivanen näyttää parantavan otteitaan peli peliltä. Tästä on hyvä jatkaa kehittymistä edelleen ja kautta eteenpäin.


JPS P17 avasi kautensa voitolla

JPS P17 kävi avaamassa kautensa Torniossa. Vastassa oli OLS/LRK yhdistelmäjoukkue. JPS oli painostava osapuoli ja maalivahti Kalle Lampinen sai usein tähyillä toiseen päähän (kuva).

JPS hallitsi suurimmalta osin pelitapahtumia. Vastustajan maalivahti pelasi hyvin ja torjui useammankin hyvän maalintekoyrityksen heti pelin alussa. Paine ja hyvä karvaus toivat ensimmäisen kerran palkinnon yhdeksännellä peliminuutilla, kun Toni Ässämäki kävi laittamassa pallon maaliin. JPS pystyi tämänkin jälkeen rytmittämään peliä ja alakerran pelatessa varmaotteisesti pallon hallinta oli enimmäkseen JPS:n käsissä. Ensimmäisellä puoliajalla tehtailtiin vielä kaksi maalia, joista ensimmäisen teki Atte Niiranen rangaistuslyönnistä ja toisen kävi pyyhkäisemässä sisään Tarmo Ässämäki kulmalyönnin jälkitilanteessa, kun pallo jäi pyörimään maaliviivalle. Tauolle mentiin tilanteessa 0-3.

Toisella puoliskolla jatkettiin suunnilleen samalla kaavalla. JPS karvasi tukevasti ja peli pyöri pääosin vastustajan kenttäpuoliskolla. Muutaman minuutin pelin jälkeen Leevi Lausanto sai pallon kaaren tuntumassa ja pääsi lyömään maskista JPS:n neljännen maalin. Kun oli pelattu 72 minuuttia, Toni Ässämäki viimeisteli päivän toisen maalinsa ja JPS johti tukevasti 0-5. Pelin loppupuoli sujui hieman puolustusvoittoisesti ja vastustaja pääsi muutaman kerran vaarallisille tekopaikoille. Vastustajan maali syntyi pelin lopussa, kun Akseli Niskala pääsi ”ripareille” ja laittoi pallon sisään maalin edestä.

Kokonaisuutena peli oli JPS P17 joukkueelta hyvä avaus tähän kauteen. Peli on kehittynyt ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tornion reissulla oli mukana myös -06 syntynyt Sebastian Sauvala (P15), joka pelasi ensimmäisen P17 ikäluokan pelinsä ja pysyi kyydissä mukana erittäin hyvin.


JPS P17 hopeaa

JPS saavutti P17 sarjassa hopeaa

P17 pelasi 2.3.-3.3. P17 sarjan mitalipeleissä Mikkelissä. Välierässä JPS kohtasi OLSin, ottelu pelattiin varsin tuulisissa olosuhteissa ja toisessa erässä myös lunta tuli jonkin verran vaikeuttaen pelaamista. JPS oli välierässä hallitsevampi joukkue vieden välierän lopulta 10-1 (6-0). Maalit: Tuukka Ä 8, Aatu 2

Ottelupöytäkirja

 

Sunnuntain finaalissa vastaan asettui runkosarjan voittaja Kampparit. Peli päästiin pelaamaan hyvässä, aurinkoisessa talvikelissä. Aurinko toi oman mausteensa haitaten jonkin verran erityisesti maalivahtien pelaamista. JPS lähti finaaliin puolustavalla taktiikalla, olihan vastassa sarjan luisteluvoimaisin joukkue. Ensimmäinen erä oli varsin tasainen ja erätauolle siirryttiin lukemissa 3-2. Kampparit aloitti toisen erän vahvasti ja siirtyi heti erän alkuun jo 4-2 johtoon. JPS:n perustekeminen puolestaan oli toisessa erässä aavistuksen epävarmaa ja Kampparit meni menojaan. Lopputulos ja mestaruus ansaitusti Kamppareille lukemin 8-4. Maalit: Tuukka Ä 3, Tatu 1

Ottelupöytäkirja

 

Kaiken kaikkiaan kausi oli nousujohteinen niin joukkue- kuin yksilötasolla.


Pisteet jäi Mikkeliin

JPS haki revanssia Kamppareista

Ottelu pelatttiin vaihtelevissa olosuhteissa, ajoittainen lumi/räntä/vesi -sade aiheutti molempien joukkueiden pelaamiseen omat haasteensa. Ottelu alkoi Jipsin osalta agressiivisella karvaamisella. Olosuhteista huolimatta pelaajat jaksoivat tehdä hyvin töitä vaikeuttaen kotijoukkueen hyökkäysten rakentelua merkittävästi. Kotijoukkue onnistui kuitenkin höydyntämään maalipaikkansa paremmalla prosentilla ja erätauolle mentiin lukemissa 2-1.

 

Toisessa erässä peli muuttui osin olosuhteiden takia pitkän pelaamiseksi. Tilanteita syntyi molempiin päihin mutta kotijoukkue onnistui maalinteossa useammin. Lopputulokseksi kirjattiin 8-3 Kamppareille.


Maatli: Jere 1, Samppa 1, Tuukka Ä 1

Ottelupöytäkirja

 

Lopputuloksesta huolimatta ottelu oli varsin tasaista vääntöä. Oman kenttäpuoliskon virheet pitää Kamppareiden tasoista joukkuetta vastaan saada minimiin ja kovuutta täytyy löytyä kentän jokaisella osiolla. Pienikin lisäys hyökkäysten leveyteen sekä monipuolisuuteen lisää niiden vaarallisuutta.

 

Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan tulevana torstaina 14.2 Viitaniemessä klo 19:35 kun vieraaksi saapuu WP 35. JPS on varmistanut runkosarjan toisen sijan ja pääsyn välierävaiheeseen. Välierät ja mitaliottelut pelataan 2.-3.3. Mikkelissä.

 

Kuva: Mari Ukkonen


Pisteet Oulusta

JPS haki revanssin Oulusta

JPS matkusti yhdessä P13 joukkueiden kanssa Ouluun. Keli oli kylmä mutta se ei joukkueen ilmeessä ja tekemisessä juuri näkynyt. JPS hallitsi peliä alusta asti eikä OLS päässyt oikeastaan koko pelin aikana vaarallisille maalintekopaikoille. JPS sai sen sijaan rakenneltua vaarallisia tilanteita OLSin maalille.

JPS puolusti ehkä ensimmäistä kertaa tällä kaudella koko joukkueen voimin ja se näkyi tulostaululla, lopputulos Jipsille 0-7 (0-4).

Maalit: Tuukka Ä 5, Samppa 2

 

Ottelupöytäkirja


Näytä lisää uutisia

U18 2023-24

Vastuuvalmentaja
Jan Schrey
0400595957
jan.schrey67[at]gmail.com
Joukkueenjohtaja
Sami Sauvala
0400177355
sami.sauvala[at]gmail.com
Lajivalmentaja
Esko Tammilehto
Huoltaja
Tuukka Syyrakki
Ari Nikunen
Rahastonhoitaja
Sami Sauvala