U16 2021-2022

P15 pronssia kaudella 2019-2020

Joukkueelle pronssiset mitalit kaulaan SM-lopputurnauksesta!

P15 ikäluokan lopputurnaus pelattiin Oulunkylässä 28.2.-1.3. yhdeksän joukkueen voimin. JPS oli lohkossa B jossa oli myös Kampparit ja Akilles.

Akilles-JPS 2-4 (1-3)

Jipsin osalta pelit alkoivat lauantaina Akillesta vastaan. Pelaajista oli ajoittain havaittavissa pientä turnausjännitystä. JPS siirtyi 8 minuutin kohdalla 0-1 johtoon, Atte tarjoili ja Tarmo viimeisteli. Seuraava Jipsin maali nähtiin muutama minuutti edellisestä kun Jonatan laittoi Aten tarjoilusta pallon vastustajan maaliin. Akilles kavensi tilanteeksi 1-2 kulmalyonnistä mutta JPS siirtyi vielä erän lopulla jälleen kahden maalin johtoon kun Joel ohjasi pallon Aten syötöstä maalinedestä maaliin. Toisen erän alussa Akilles pääsee vielä maalin päähän mutta Aten maalatessa vielä kerran loppulukemiksi kirjataan 2-4 voitto Jipsille.

Atte 1+3, Tarmo 1+0, Jonttu 1+0, Joel 1+0

Ottelupöytäkirja

 

JPS - Kampparit Musta 1-2 (0-1)

Päivän toisessa ja samalla lohkovaiheen viimeisessä ottelussa JPS kohtasi aina sytyttävän Kampparit Mustan. Ottelusta ennakoitiin tasaista ja tiukkaa vääntöä jota se myös oli. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti. Kampparit onnistui ensimmäisessä erässä kerran ja taukolukemat 0-1 Kamppareille. Toisessa erässä vastustaja oli aavistuksen niskan päällä ja saikin enemmän tilanteita punaisten maalille. Kampparit siirtyivät 0-2 johtoon kulmalyönnistä. Tämän jälkeen Jipsille tarjoutui paikka tasoittaa kun vastustaja pelasi hetken kahden vajaalla. Vähän ennen ottelun loppua Tarmo kavensi Jonatanin syötöstä loppulukemiksi 1-2. 

Tarmo 1+0, Jonatan 0+1

Ottelupöytäkirja

 

Puolivälierä JPS - Botnia Sininen 1-0 (1-0)

Puolivälierässä JPS sai vastaansa Botnia Sinisen. Alla oli jo 2 peliä joten ihan tuoreella jalalla ei peliin lähdetty. Pelistä muodostui varsinainen trilleri molempien joukkueiden hakiessa paikkaa välieriin. Ottelu oli ensimmäisen erän osalta tasaista vääntöä ja molemmilla joukkueilla oli paikkoja maalin tekoon muta vain JPS onnistui kertaalleen aivan erän lopussa kun Tarmo viimeisteli Vilhon syötöstä taukolukemiksi 1-0. Toisessa erässä Botnia vyörytti ja haki tasoitusta. Punaisten peli saattoi näyttää katsomoon selviytymistaistelulta mutta joukkueena puolustaminen onnistui ja loppulukemiksi kirjattiin jääpallolle harvinaisempi tulos 1-0. Pelin jälkeen pelaajien kasvoilta oli havaittavissa helpottuneita ilmeitä.

Tarmo 1+0, Vilho 0+1

Ottelupöytäkirja

 

Välierä JPS - Hifk 2-3 (2-0)

Välierässä vastassa oli Hifk jonka kanssa kohdattiin runkosarjassa kolmesti, näistä Hifk voitti kaksi ja JPS yhden. JPS sai välierään unelma-alun kun Joel viimeisteli jo toisella minuutilla lukemiksi 1-0. Vähän tämän jälkeen Hifkille tuomittiin rankkari jonka Niko kuitenkin torjui. Erän puolivälissä JPS sai Hifkin maalille melkoisen hässäkän jonka päätteeksi Oliver sai runnottua pallon maaliin ja erätauolle siirrytiin 2-0 johdossa. Keli oli välierässä lumisateen vuoksi haasteellinen ja peli olikin pääasiassa pitkän pelaamista kummaltakin joukkueelta. Hifki aloitti takaa-ajon tehokkaasti ja kavensi heti toisen erän alussa tilanteeksi 2-1. Pian tämän jälkeen Hifk onnistui toistamiseen ja tilanne oli 2-2. Ote siirtyi aavistuksen Hifkille ja JPS ei meinannut saada palloa Hifkin maalille. 43 minuutin kohdalla Hifkille tuomittiin harmillisesti rankkari jonka vastusta tällä kertaa pisti vastustamattomasti Jipsin maaliin. JPS otti erän lopulla aikalisän ja aloitti takaa-ajon mutta se ei tällä kertaa tuottanut toivottua tulosta ja näin ollen Hifk marssi finaaliin ja JPS jäi pronssipeliin.

Joel 1+0, Oliver 1+0

Ottelupöytäkirja

 

Pronssipeli Kampparit Musta - JPS ja 1-2, 1-1 (0-1)

Pronssipelissä vastakkain oli kaksi "ärsytettyä" joukkuetta ja odotettavissa oli tahtojen taistelu pronssista. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen puolustaessa tarkasti. Vajaan kympin kohdalla Tarmo oli pääsemässä läpi ja Kamppareiden pelaaja rikkoo tilanteessa kaaren ulkopuolella, tilanteesta Kamppareille ulosajo ja JPS pääsi pelaamaan ylivoimaa. Pian tämän jälkeen Atte nostaa sivurajalta pallon maalille ja Joel viimeistelee tilanteeksi 0-1. Enempää maaleja muutamasta hyvästä paikasta huolimatta ei ensimmäisessä erässä nähty joten tauolle siirryttiin Jipsin 0-1 johdossa. Toinen erä alkoi samantyylisesti kuin välierä Hifkiä vastaan, vastustaja ajaa takaa ja punaiset puolustavat johtoaan. Toista erää oli pelattu kymmenisen minuuttia kun Kampparit tasoittaa hienolla lyönnillä tilanteeksi 1-1. Peli oli toisessa erässä Mustien hallintaa mutta punaisten puolustus kesti varsinaisen peliajan loppuun ja edessä oli 2x5min jatkot. Kauaa ei jatkoja ehditty pelaamaan kun punaiset saivat nostaa kädet ilmaan maalin merkiksi: Atte nostaa toistamiseen sivurajalta pallon maalille ja tällä kertaa Eeti ohjaa pallon maaliin ja pronssimatsi päättyy siihen! 

Atte 0+2, Joel 1+0, Eeti 1+0

Ottelupöytäkirja

 

SM-lopputurnauksesta kultaa nappasi Hifk, hopeaa Akilles ja pronssia JPS. Turnaus oli lopputulosten osalta varsin vähämaalinen ja tasainen. Erikoisuutena myös se että molemmat mitalipelit ratkesivat vasta jatkoajalla!

Erityiskiitos Oulunkylään saapuneille joukkueen kannattajille!


JPS P15 avasi sarjan vieraspelillä Mikkelissä

Joukkue avasi kauden Mikkelissä Kampparit Mustaa vastaan. 4-3 tappiosta huolimatta esitys oli ensimmäiseksi sarjapeliksi punaisilta hyvä.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun melko varovaisella taktiikalla. JPS oli ensimmäisessä erässä hienokseltaan hallitsevampi osapuoli ja sai rakenneltua tilanteita vastustajan maalille. JPS siirtyi 0-1 johtoon kuudennella minuutilla. Myös kotijoukkueella oli paikkoja mutta kaukolaukaukset viuhuivat pääasiassa maalin ohi. Erän loppupuolella JPS siirtyi 0-2 johtoon mutta Kampparit kuittasi pian tämän jälkeen taukolukemiksi 1-2.

Toisessa erässä pallonhallinta kääntyi aavistuksen verran Kamppareille kotijoukkueen hakiessa aktiivisesti kavennusta. Kampparit kavensi tilanteeksi 2-2 kun toista erää oli pelattu 14 minuuttia. Pian tämän jälkeen JPS siirtyi 2-3 johtoon mutta kotijoukkue tasoitti heti perään tilanteeksi 3-3. JPS sai rakenneltua useamman hyvän maalintekopaikan erän loppupuolella mutta ei saanut palloa maaliin. Kotijoukkue puolestaan onnistui maalinteossa vielä kerran ja näin lopputulokseksi kirjattiin 4-3 (1-2).

Joukkue pelasi Mikkelissä kahdella vaihtopelaajalla ja se näkyi ottelun loppupuolella pienenä väsähtämisenä. Muutaman poisjäännin vuoksi apuun pyydettiin apuja P13-joukkueesta. Valmennuksen erityismaininnan saa ensimmäisen P15 pelinsä pelannut -07 ikäinen Aleksi joka teki vahvan debyytin sivutukena! Kaiken kaikkiaan punaiset pelasivat Mikkelissä hyvän pelin!


Ottelupöytäkirja


P15 karsintaturnaus Viitaniemessä isänpäivänä

P15 aloittaa kauden isänpäivänä Viitaniemessä pelattavalla karsintaturnauksella.

Isänpäivänä Viitaniemessä pelataan P15 sarjan karsintaturnaus (lohko B) johon osallistuu Jipsin lisäksi Akilles, PaSa Bandy ja Vesta. Toinen karsintaturnaus (lohko A) järjestetään Helsingissä 24.11. Lohkovoittajat ja kakkoset pääsevät ylempään P15 sarjaan, kolmoset ja neloset alempaan.

 

Tervetuloa seuraamaan junnujääpalloa monttuun, kioski palvelee turnauksen ajan!

 

Jyväskylän karsintaturnauksen ottelut:

9:45: JPS - Akilles

11:00: PaSa Bandy - Vesta

12:40: JPS - PaSa Bandy

13:55: Akilles - Vesta

15:35: PaSa Bandy - Akilles

16:50: Vesta - JPS

 

Linkki liiton tulospalveluun


P15 lopputurnaus Oulussa

JPS P15 sijoittui viidenneksi lopputurnauksessa

Joukkue osoitti hyvää työmoraalia jäätyään mitallipelien ulkopuolelle. Joukkue kukisti hyvällä ilmeellä Narukerän 8-1 ja Akilleksen 6-1 pelattaessa sijoista 5-7. Alkulohkossa joukkue kohtasi Botnian ja HIFKin, jotka kohtaavat turnauksen finaalissa. Joukkueen mitallipelien kannalta ratkaisu koettiin ensimmäisessä pelissä, jossa hävittiin HIFKille 2-1. Tasapeli tässä ottelussa olisi riittänyt mitallipeleihin, joten hiukan jossiteltavaakin jäi. Mutta peli oli rehtiä, ja tulos ratkaisi.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, joukkue on tällä kaudella kehittynyt nimenomaan joukkueena. P15 joukkue onnittelee bandyliigamiehistöä historiallisesta kultamitallista!


Pisteet Jyväskylään

JPS otti pisteet viimeisestä kotiottelusta

P15 pelasi kauden viimeisen kotiottelun tänään kun LRK/OLS yj vieraili Viitaniemessä. Ensimmäisen erän jääolosuhteet veroittivat molempien joukkueiden pelaamista hidastaen molempien hyökkäyksiä. Olosuhteista huolimatta kotijoukkue onnistui maalinteossa paremmin ja erätauolle mentiin tilanteessa 4-1. 

 

Toiseen erään jää saatiin olosuhteiden (sää) parannuttua kenttämestareiden toimesta huomattavasti parempaan kuntoon ja peli olikin koko toisen erän huomattavasti ensimmäistä erää vauhdikkaampaa. Vierasjoukkue aloitti takaa-ajon ja tilanne oli pian toisen erän alun jälkeen jo 4-3. Tämä ei kuitenkaan kotijoukkueen menoa hidastanut ja pian tämän jälkeen tilanne oli jälleen kotijoukkueelle turvallisen tuntuisesti 7-3. Vierasjoukkueen takaa-ajo ei kuitenkaan tyrehtynyt ja maaleja syntyi ottelun loppupuolella molempiin päihin. Loppuvihellyksen aikaan tulostaululla oli lukemat 11-6 Jipsille.

 

Maalit: Jere 9, Joonatan 1, Tarmo 1

Ottelupöytäkirja


P15 tuplamaaottelu

P15 tuplamaaottelu Ruotsia vastaan pelattiin Mikkelissä

P15 tuplamaaottelu Ruotsia vastaan pelattiin Mikkelissä 2.2.-3.2. Jipsistä Suomea oli edustamassa Aatu Böhm #4 ja Atte Niiranen #9. Kuva sunnuntain, hyvin lumisen, pelin jälkeen

 

Kuva alla lauantain pelin jälkeen.

Lauantain pöytäkirja

Sunnuntain pöytäkirja


Kotipeliviikonloppu takana

P15 pelasi kaksi kotiottelua viikonloppuna

Lauantaina vieraaksi saapui Veiterä Lappeenrannasta. Peliin lähdettiin yhden vaihtopelaajan voimin mutta se ei onneksi peliin vaikuttanut. JPS vei ensimmäisen erän nimiinsä lukemin 5-0 eikä vastustajalla juuri maalipaikkoja ollut. Kotijoukkueen hyökkääminen oli ajoittain turhankin innokasta ja tähän jouduttiin hieman puuttumaan erätauolla.

 

Toisessa erässä hyökkäyksiin lähdöissä oli enemmän malttia ja näin hyökkäyksiin saatiin pelaajia paremmin mukaan. Toinenkin erä oli kotijoukkueelta kelvollinen suoritus joten pisteet Jipsille lukemin 11-1 (5-0)

 

Maalit: Aatu 3, Tarmo 3, Riku 1, Atte 1, Joonatan 1, Joona 1, Pyry 1

Ottelupöytäkirja

 

 

Sunnuntaina vieraaksi saapui ennakkoon arvioituna lohkon kovin vastus Kampparit Musta. Pelistä odotettiin tiukkaa vääntöä ja sitä se olikin. JPS oli lauantain tavoin liikkeellä yhden vaihtopelaajan voimin. Kotijoukkue siirtyi jo heti toisella minuutilla 1-0 johtoon. Vierasjoukkue kuitenkin tasoitti hetki tämän jälkeen kulmalyönnin jälkitilanteesta. Erä oli muutoin varsin tasaista vääntöä mutta vierasjoukkueen onnistuessa maalinteossa vielä kahdesti siirryttiin erätauolle tilanteessa 1-3.

 

Toisen erän alussa tapahtuneen huolimattomuuden avittamana vierasjoukkue pääsi kasvattamaan johtoaan ja tilanne oli 1-4. JPS ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan jatkoi määrätietoisesti takaa-ajoa. Kotijoukkueen työnteko tuotti tulosta ja 71 minuutin kohdalla tilanne oli jo 3-4. Jipsin loppukiri ei aivan riittänyt joten Kampparit Musta vei pisteet Mikkeliin tiukan ja tasaisen ottelun jälkeen lukemin 3-4 (1-3).

 

Maalit: Joonatan 1, Aatru 1, Tarmo 1

Ottelupöytäkirja


P15 reissu pohjoiseen

P15 kävi LRK/OLS yj vieraana pohjoisessa

P15 matkasi LRK/OLS yj:n vieraaksi Haaparantaan, matka alkoi klo 7:00 Viitaniemestä. Menomatkalla pysähdyimme Iissä lounaalle ja siitä jatkoimme matkaa kohti Haaparantaa. 

 

Ennen peliä pääsimme jäälle pitämään alkulämmittelyt.

 

JPS sai peliin räväkän alun kun viiden minuutin kohdalla peli oli vierasjoukkueelle 0-2. Jipsi siirtyi jo 0-4 johtoon kun peliä oli pelattu vasta 12 minuuttia. Tämän jälkeen vierasjoukkueelle vihellettiin rangaistus ja Jipsin pelatessa vajaalla vastustaja kavensi tilanteeksi 1-4. Tämän lähemmäksi kotijoukkue ei ensimmäisessä erässä päässyt. Vierasjoukkue teki vielä 2 maalia ja erätauolle siirryttiin vieraiden 1-6 johtoasemassa.

 

Jipsin peli ei toisessa erässä ollut aivan yhtä hyvää kuin ensimmäisessä ja vastustaja pääsi peliin paremmin mukaan. Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kahdesti ja peli päättyi Jipsin hyväksi lukemiin 3-8 (1-6). Tulostaululla olisi voinut olla hieman paremmalla viimeistelyllä isommatkin lukemat (mm. 2 missattua rankkaria).

 

Maalit: Aatu 4, Joonatan 2, Ella 1, Elmeri 1

Ottelupöytäkirja


Veiterä - JPS

JPS P15 kävi pelaamassa vuoden viimeisen pelinsä Lappeenrannassa

JPS P15 pelasi runkosarjan toisen ja samalla vuoden viimeisen ottelunsa Lappeenrannassa. Keli oli ensimmäisen erän alussa suht hyvä mutta erän loppupuolella alkanut lumisade hieman vaikeutti pelaamista. Jipsi hallitsi erän tapahtumia eikä vastustaja päässyt kunnollisille kunnon maalipaikoille. Jipsillä puolestaan oli ensimmäisessä erässä paikkoja tehdä maaleja enemmänkin, erätauolle mentiin lukemissa 0-5.

 

Toisessa erässä lumisade jatkui ja se sotki molempien pelaamista. Jipsi onnistui kuitenkin kotijoukkuetta paremmin hyökkäysten rakentelussa ja viimeistelyssä tehden toisessakin erässä 5 maalia. Veiterälle merkattiin toiseen erään 2 osumaa ehkä osin Jipsin huolimattoman pelaamisen avustuksella. Huomion arvoista ottelussa oli myös se että kotijoukkueelle tuomittiin ottelussa yhteensä 6 rangaistusta (mm. yksi "susijalka"), Jipsi pelasi siistimmin eikä joutunut jäähypenkkiä kuluttamaan.

 

Lopputuslo Jipsille 2-10 (0-5)

Maalit: Aatu 5, Atte 2, Riku 1, Elmeri 1 ja Tarmo 1

Ottelupöytäkirja


P15 alkuturnaus pelattu

P15 alkuturnaus on Jipsin osalta onnellisesti takana.

Sunnuntain pelit alkoivat Jipsin osalta Porvoossa Narukerää vastaan klo 8:30. Joukkue oli hyvin hereillä alusta asti, peli oli Jipsin hallussa  ja paikkoja rakenneltiin tasaiseen tahtiin. Maalinteko ei vaan meinannut ensimmäisessä erässä onnistua paikoista huolimatta. Toisella puoliajalla viimeistely oli parempaa ja peli päättyi Jipsille 1-7. Narukerä - JPS pöytäkirja

 

Narukerän jälkeen vastaan luisteli Porvoon Akilles. Peli oli Jipsin hallintaa ja maalipaikkoja oli useita mutta viimeistelyssä oli edelleen vaikeuksia. Vastustaja ei kovin montaa paikkaa Jipsin maalille saanut rakenneltua kiitos hyvän puolustuksen. Peliajan täyttyessä tulostaululla lukemat 0-9 Jipsille. Akilles - JPS pöytäkirja

 

Turnauksen viimeinen peli Jipsin osalta tiesi siirtymistä Porvoosta Helsinkiin jossa vastassa oli Vesta. Jipsin pelaajissa oli ehkä havaittavissa pientä turnausväsymystä, samaa oli varmasti myös vastustajilla. Tässäkin pelissä hallinta oli vahvasti Jipsillä. Maalipaikkoja luotiin paljon mutta viimeistelyssä ei aina onnistuttu. Jipsillä ei kuitenkaan ollut suurta hätää. Puolustus hoiti vastustajan yritykset totuttuun tapaan ja Niko hoiti tolppien välissä loput, torjuen myös yhden rankkarin. Lopputulos Jipsille 0-8. Vesta - JPS pöytäkirja

 

Saldona turnauksesta 1 tappio ja 5 voittoa joista kolme nollapeliä, maaliero 41-12. Kaiken kaikkiaan turnaus oli joukkueelta nousujohteinen ja positiivinen suoritus. Pelaajat pystyivät parantamaan tekemistään turnauksen aikana, osa jopa melkoisen paljon. Pelaajien toiminta kentän ulkopuolella oli kiitettävää, tämmöisen joukkueen kanssa on helppoa ja mukavaa reissata! 

 

Nyt edessä on parin viikon treenipätkä ennen ensimmäistä sarjapeliä.


Näytä lisää uutisia

U16 2021-2022

Vastuuvalmentaja
Mikko Böhm
0400723943
bohm.mikko[at]gmail.com
Joukkueenjohtaja
Simo Oksanen
040 552 1263
simo.oksanen[at]muurame.fi
Huoltaja
Tuukka Syyrakki
0403005205
Ari Kinnunen
0403005205
Tiedottaja
Anu Koskinen
0408404092
anu.poysa[at]hotmail.com