P17-2020/2021

P17 tuplapelipäivä päättyi JPS:n kahteen voittoon

P17 sarjaa johtava JPS sai lauantaina 28.12.2019 vieraakseen Botnian Helsingistä. Botnian kanssa pelattiin tuplapelit Viitaniemessä yhden päivän aikana, joissa JPS oli ensimmäisen ottelun kotijoukkue ja Botnia toisen.

Ensimmäinen peli JPS-Botnia kello 11.00

JPS lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta Botnian vaarallisuus oli tiedossa. JPS sai otteluun kuitenkin salama-alun, kun Jere Lassila syötti Aatu Böhmin maalintekoon jo ensimmäisellä peliminuutilla ja JPS siirtyi heti 1-0 johtoon. Vaikutti hieman siltä, että Botnia joutui peliin ns. "bussijaloilla" eikä meinannut aluksi päästä JPS:n vauhtiin mukaan. JPS tehtailikin 35 minuutin aikana pelin lukemiin 4-0 Toni Ässämäen kahdella ja Jere Lassilan yhdellä maalilla.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Botnia pääsi peliin paremmin kiinni ja tuli kahden maalin päähän Aukusti Seppäsen ja Nicholas Poulsenin maaleilla. Tämän jälkeen peli jatkui pitkään tasaisissa merkeissä ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. JPS oli kuitenkin tehokkaampi ja 12 minuuttia ennen pelin päättymistä peli oli 6-3 Jipsille. JPS:n maalit tekivät Jere Lassila (syöttäjä Atte Niiranen) ja Toni Ässämäki (syöttäjä Tarmo Ässämäki). Botnia yritti vielä päästä peliin mukaan, mutta JPS:n puolustus kesti. Botnia nosti jalkaa kaasulta vasta kolme minuuttia ennen loppua, jolloin JPS:lle avautui vielä muutama maalipaikka ja JPS kaunisteli ottelun lopputulokseksi 8-3 Jonatan Tiilikaisen (syöttäjä Tarmo Ässämäki) ja Jere Lassilan maaleilla. Ottelusta mainittakoon erikseen P15 ikäinen Jonatan Tiilikainen, joka teki ensimmäisen maalinsa P17 peleissä. 

 

Toinen peli Botnia-JPS kello 15.00

Toiseen peliin Botnia tuli aivan eri ilmeellä kuin ensimmäiseen ja Botnian luistin kulki huomattavasti aamua paremmin. Pelistä muodostui toistaiseksi kauden jännittävin ja aamupäivän peliä tasokkaampi näytös. Ottelu alkoi JPS:n kannalta hieman epäonnisesti, kun pallo lipsahti puolustukselta suoraan oman maalin edessä olevalle Botnian Onni Autiselle ja Botnia johti minuutin pelin jälkeen 1-0. Tämän jälkeen nähtiin erikoinen näytös, kun Botnia teki maaleja tasaiseen tahtiin ja JPS kuittasi Botnian maalin useaan kertaan samalla peliminuutilla suoraan seuraavasta hyökkäyksestä. Näin edettiin tilanteeseen 4-3 saakka. Ensimmäisen puoliajan loppuosan peli kulki tasaisena. JPS onnistui kuitenkin vielä kerran maalinteossa ja tauolle lähdettiin lukemissa 4-4, joka vastasi hyvin pelin kokonaiskuvaa. Jipsin ensimmäisen puoliajan maalit tekivät Toni Ässämäki 2, Jere Lassila 1 ja Joonatan Alho 1. Syötöt Jere Lassila 2, Atte Niiranen 1 ja Toni Ässämäki 1.

Toisen puoliajan alkupuoliskoa hallitsi Botnia hyvällä liikkeellä. Tosin Jipsilläkin oli useita hyviä maalipaikkoja, mutta pallot viuhuivat tällä kertaa ohi maalista. Botnian painostus tuotti tulosta ja Botnia siirtyi 6-4 johtoon. Tästä alkoi varsinainen jännitysnäytelmä, kun JPS yritti raivoisasti tasoitusta. Viimeistely ei kuitenkaan onnistunut kuin kerran, kun Toni Ässämäki vapautti Jere Lassilan rankkarikikalla ja Jere kavensi tilanteeksi 6-5. JPS jatkoi painostusta ja ottelun tasoitus syntyi 5 minuuttia ennen loppua, kun Tatu Hämäläinen löi näyttävästi kulmalyönnistä pallon maalin kattoon. Tämän jälkeen nähtiin molemmissa päissä tilanteita, mutta ei maaleja vaan muutama hyvä torjunta. JPS sai mahdollisuuden mennä johtoon, kun Toni Ässämäki pääsi puolittaiseen läpiajoon. Tonia rikottiin kuitenkin maalin edessä. Seurauksena rangaistuslyönti ja pilkun viereen asettui Tatu Hämäläinen. Tatu pisti rankkarin varmasti sisään ja JPS johti maalilla kolme minuuttia ennen ottelun päättymistä. Aivan ottelun lopussa nähtiin vielä Botnian vapaalyönti vaarallisesta paikasta ja Botnian kulmalyönti, mutta kummastakaan tasoitusta ei enää syntynyt. Näin JPS voitti tiukan ottelun lukemin 6-7.

Tuplapelipäivä toi siis lopulta JPS:lle kaksi voittoa, mutta Botnia tarjosi todella kovan vastuksen varsinkin päivän toisessa ottelussa.


JPS P17 otti kauden kolmannen voittonsa.

Edellisenä viikonloppuna Varkaudessa pelatun ja voitetun WP35-JPS pelin jälkeen JPS P17 lähti haastamaan tässä ikäluokassa todella kovaa Kampparit musta -joukkuetta Mikkeliin. Peli pelattiin arkipelinä maanantai-iltana.

Peli alkoi tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden pitäessä palloa vuorollaan. JPS hallitsi tapahtumia aluksi hienokseltaan, mutta hyvä alku sai takaiskun, kun Topias Huotari sai 14 peliminuutin kohdalla jäähyn kampituksesta. Kauaa ei Topias ehtinyt jäähypenkillä istua, kun kampparit pääsi puolittaiseen läpiajoon ja siirtyi 1-0 johtoon. Tämän jälkeen pallonhallinta siirtyi hienokseltaan kamppareille. Puolen tunnin pelin jälkeen kampparit pääsi toistamiseen maalintekoon ja siirtyi 2-0 johtoon. Loppuerän Jipsi oli hallitsevampi osapuoli ja sillä oli useita hyviä maalintekoyrityksiä, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Näistä mainittakoon kaksi tolppalaukausta ja yksi läpiajo. Tauolle lähdettiin siis Kamppareiden 2-0 johdossa.

Toiseen erään JPS tuli hyvällä jalalla ja ensimmäisessä erässä vaivanneet pienet ongelmat hyökkäyksiin lähdöissä jäivät koppiin valmentaja Mika Ässämäen puhuttelun jälkeen. Kampparit taas eivät oikein tuntuneet saavan peliään rullaamaan ja JPS hallitsi suurimmalta osin pelitapahtumia. Kampparit yritti herätellä joukkuetta aikalisällä, kun ensimmäistä erää oli pelattu 10 minuuttia, mutta pelin kuva ei olennaisesti muuttunut. JPS myös puolusti hyvin ja JPS:n maalivahti Kalle Lampinen toimi viimeisenä lukkona.

JPS:n tasainen työ toi palkinnon, kun toista erää oli pelattu noin 18 minuuttia. Toni Ässämäki syötti Joonatan Alhon vapaaksi ja Joonatan kävi laittamassa pallon maaliin. Tilanne 2-1.

Tasoitus lukemiin 2-2 nähtiin, kun JPS sai vapaalyönnin kaaren tuntumasta ja Tatu Hämäläinen niittasi pallon suoraan vapaalyönnistä maaliin. Seuraavaksi JPS oli lähellä siirtyä johtoon, kun Aatu Böhm asettui pilkun viereen rangaistuslyöntiä varten. Kamppareiden maalivahti Lasse Korhonen kaappasi rangaistuslyönnin kuitenkin vasempaan hanskaansa ja peliä jatkettiin tasalukemista, mutta vain hetken. Reilu minuutti rankkarin jälkeen maalivahti Kalle Lampinen heitti pitkän pallon Toni Ässämäelle Kamppareiden keskikentän yli ja Toni pääsi vastatusten Kamppareiden maalivahdin kanssa. Pallo maalissa ja JPS 2-3 johdossa.

Kampparit yritti tasoitusta, mutta JPS:n puolustus piti. Lopullisesti peli ratkesi lisäajalla, kun Toni Ässämäki syötti Tatu Hämäläiselle ja Tatu viimeisteli ottelun lopputulokseksi 2-4.

Kokonaisuutena peli oli JPS:ltä vahva esitys ja sarjan kannalta tärkeä voitto. Tilastomerkintöjä saaneiden lisäksi pelistä voisi mainita useita hyvin pelanneita pelaajia. Esimerkiksi Topias Huotari, Joona Kokkonen ja vasta P15 ikäinen Atte Niiranen olivat hyvin "pelin päällä" koko ajan. Myös joukkueen kapteeni Leevi Lausanto teki tärkeää työtä koko pelin ja hyökkääjä Titus Toivanen näyttää parantavan otteitaan peli peliltä. Tästä on hyvä jatkaa kehittymistä edelleen ja kautta eteenpäin.


JPS P17 avasi kautensa voitolla

JPS P17 kävi avaamassa kautensa Torniossa. Vastassa oli OLS/LRK yhdistelmäjoukkue. JPS oli painostava osapuoli ja maalivahti Kalle Lampinen sai usein tähyillä toiseen päähän (kuva).

JPS hallitsi suurimmalta osin pelitapahtumia. Vastustajan maalivahti pelasi hyvin ja torjui useammankin hyvän maalintekoyrityksen heti pelin alussa. Paine ja hyvä karvaus toivat ensimmäisen kerran palkinnon yhdeksännellä peliminuutilla, kun Toni Ässämäki kävi laittamassa pallon maaliin. JPS pystyi tämänkin jälkeen rytmittämään peliä ja alakerran pelatessa varmaotteisesti pallon hallinta oli enimmäkseen JPS:n käsissä. Ensimmäisellä puoliajalla tehtailtiin vielä kaksi maalia, joista ensimmäisen teki Atte Niiranen rangaistuslyönnistä ja toisen kävi pyyhkäisemässä sisään Tarmo Ässämäki kulmalyönnin jälkitilanteessa, kun pallo jäi pyörimään maaliviivalle. Tauolle mentiin tilanteessa 0-3.

Toisella puoliskolla jatkettiin suunnilleen samalla kaavalla. JPS karvasi tukevasti ja peli pyöri pääosin vastustajan kenttäpuoliskolla. Muutaman minuutin pelin jälkeen Leevi Lausanto sai pallon kaaren tuntumassa ja pääsi lyömään maskista JPS:n neljännen maalin. Kun oli pelattu 72 minuuttia, Toni Ässämäki viimeisteli päivän toisen maalinsa ja JPS johti tukevasti 0-5. Pelin loppupuoli sujui hieman puolustusvoittoisesti ja vastustaja pääsi muutaman kerran vaarallisille tekopaikoille. Vastustajan maali syntyi pelin lopussa, kun Akseli Niskala pääsi ”ripareille” ja laittoi pallon sisään maalin edestä.

Kokonaisuutena peli oli JPS P17 joukkueelta hyvä avaus tähän kauteen. Peli on kehittynyt ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Tornion reissulla oli mukana myös -06 syntynyt Sebastian Sauvala (P15), joka pelasi ensimmäisen P17 ikäluokan pelinsä ja pysyi kyydissä mukana erittäin hyvin.


JPS P17 hopeaa

JPS saavutti P17 sarjassa hopeaa

P17 pelasi 2.3.-3.3. P17 sarjan mitalipeleissä Mikkelissä. Välierässä JPS kohtasi OLSin, ottelu pelattiin varsin tuulisissa olosuhteissa ja toisessa erässä myös lunta tuli jonkin verran vaikeuttaen pelaamista. JPS oli välierässä hallitsevampi joukkue vieden välierän lopulta 10-1 (6-0). Maalit: Tuukka Ä 8, Aatu 2

Ottelupöytäkirja

 

Sunnuntain finaalissa vastaan asettui runkosarjan voittaja Kampparit. Peli päästiin pelaamaan hyvässä, aurinkoisessa talvikelissä. Aurinko toi oman mausteensa haitaten jonkin verran erityisesti maalivahtien pelaamista. JPS lähti finaaliin puolustavalla taktiikalla, olihan vastassa sarjan luisteluvoimaisin joukkue. Ensimmäinen erä oli varsin tasainen ja erätauolle siirryttiin lukemissa 3-2. Kampparit aloitti toisen erän vahvasti ja siirtyi heti erän alkuun jo 4-2 johtoon. JPS:n perustekeminen puolestaan oli toisessa erässä aavistuksen epävarmaa ja Kampparit meni menojaan. Lopputulos ja mestaruus ansaitusti Kamppareille lukemin 8-4. Maalit: Tuukka Ä 3, Tatu 1

Ottelupöytäkirja

 

Kaiken kaikkiaan kausi oli nousujohteinen niin joukkue- kuin yksilötasolla.


Pisteet jäi Mikkeliin

JPS haki revanssia Kamppareista

Ottelu pelatttiin vaihtelevissa olosuhteissa, ajoittainen lumi/räntä/vesi -sade aiheutti molempien joukkueiden pelaamiseen omat haasteensa. Ottelu alkoi Jipsin osalta agressiivisella karvaamisella. Olosuhteista huolimatta pelaajat jaksoivat tehdä hyvin töitä vaikeuttaen kotijoukkueen hyökkäysten rakentelua merkittävästi. Kotijoukkue onnistui kuitenkin höydyntämään maalipaikkansa paremmalla prosentilla ja erätauolle mentiin lukemissa 2-1.

 

Toisessa erässä peli muuttui osin olosuhteiden takia pitkän pelaamiseksi. Tilanteita syntyi molempiin päihin mutta kotijoukkue onnistui maalinteossa useammin. Lopputulokseksi kirjattiin 8-3 Kamppareille.


Maatli: Jere 1, Samppa 1, Tuukka Ä 1

Ottelupöytäkirja

 

Lopputuloksesta huolimatta ottelu oli varsin tasaista vääntöä. Oman kenttäpuoliskon virheet pitää Kamppareiden tasoista joukkuetta vastaan saada minimiin ja kovuutta täytyy löytyä kentän jokaisella osiolla. Pienikin lisäys hyökkäysten leveyteen sekä monipuolisuuteen lisää niiden vaarallisuutta.

 

Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan tulevana torstaina 14.2 Viitaniemessä klo 19:35 kun vieraaksi saapuu WP 35. JPS on varmistanut runkosarjan toisen sijan ja pääsyn välierävaiheeseen. Välierät ja mitaliottelut pelataan 2.-3.3. Mikkelissä.

 

Kuva: Mari Ukkonen


Pisteet Oulusta

JPS haki revanssin Oulusta

JPS matkusti yhdessä P13 joukkueiden kanssa Ouluun. Keli oli kylmä mutta se ei joukkueen ilmeessä ja tekemisessä juuri näkynyt. JPS hallitsi peliä alusta asti eikä OLS päässyt oikeastaan koko pelin aikana vaarallisille maalintekopaikoille. JPS sai sen sijaan rakenneltua vaarallisia tilanteita OLSin maalille.

JPS puolusti ehkä ensimmäistä kertaa tällä kaudella koko joukkueen voimin ja se näkyi tulostaululla, lopputulos Jipsille 0-7 (0-4).

Maalit: Tuukka Ä 5, Samppa 2

 

Ottelupöytäkirja


Jännitysnäytelmää Porissa

P17 kävi Narukerän vieraana Porissa

P17 matkusti arkipeliin Poriin Narukerän vieraaksi. Ottelusta arveltiin tiukempaa kohtaamista kuin mitä joukkueiden edellinen kohtaaminen Jyväskylässä oli. JPS aloitti maalinteon 16 minuutin kohdalla ja puolen tunnin kohdalla peli oli Jipsille jo 0-5. JPS:n vauhtikaksikko Tuukka Ä ja Jere tuntui olevan Narukerälle vaikeasti pideltävä. Erän loppupuolella kotijoukkueelle tarjottiin ylivoimaa kun Jipsistä istui pahimmillaan 3 pelaajaa jäähypenkillä (kts. kuva). Narukerä onnistui maalinteossa jäähyjen aikana vain kerran ja erätauolle mentiin vierasjoukkueen johtoasemassa 1-6.

 

Toisen erän alussa JPS aloitti maalinteon ja siirtyi jo 1-7 johtoon. Narukerän ilme toisessa erässä oli kuitenkin huomattavasti ensimmäistä erää terävämpi ja kotijoukkueen takaa-ajo oli alkanut. 61 minuutin kohdalla tilanne oli kaventunut jo lukemiin 5-8. JPS sortui yksinkuskaamiseen ja Narukerä sai katkoista vaarallisia vastahyökkäyksiä Jipsin maalille. 79 minuutin kohdalla Narukerä tuli onnistuneen rangaistuslaukauksen myötä jo tasoihin 8-8. Jere ratkaisi ottelun loppupuolella pelin Jipsille viimeistellen kahdesti ja näin ollen pisteet jännittävien vaiheiden jälkeen Jyväskylään lukemin 8-10.

 

Maalit: Jere 5, Tuukka Ä 4, Tuukka N 1

Ottelupöytäkirja


Kotivoitto Botniasta

JPS nappasi kotivoiton Botniasta

Joukkueen "ilme" oli pelin alla huomattavasti keskittyneempi kuin OLS pelissä ja se näkyi ensimmäisen erän tekemisessä kentällä. Luistin liikkui ja kotijoukkue sai ensimmäisessä erässä hyökkäyksiä ja tilanteita vastustajan maalille tasaiseen tahtiin. Botnia ei ensimmäisen erän aikana päässyt peliin kunnolla mukaan ja erätauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 8-1.

 

Jos ensimmäinen erä oli Jipsin näytöstä niin toisessa erässä Botnia pääsi peliin paremmin mukaan. Jipsin pelaaminen sen sijaan oli erityisesti erän alussa epävarmaa. Suurempaa hätää kotijoukkueella ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut ja lopputulokseksi kirjattiin 13-5.

 

Kentän hahmo tänään oli Jere joka hyvällä jalalla oli Botnian puolustukselle varsin vaikea pysäytettävä.

 

Maalit: Jere 5, Tuukka Ä 3, Aatu 2, Leevi, 1, Tarmo 1, Tatu 1

Ottelupöytäkirja

 

Pelit jatkuu 21.1. vieraspelillä Narukerää vastaan.


OLS tehokkaampi

OLS vei pisteet vaisusti pelanneelta kotijoukkueelta

P17 sarja jatkui Jipsin osalta kotiottelulla OLSia vastaan. Kokoonpanosta puuttui pari aloituskokoonpanon pelaajaa joten P15 pelaajille tarjoutui mahdollisuus hankkia kokemusta P17 sarjasta. Vierasjoukkue oli puolestaan reissussa ilman vaihtopelaajia.

Pelin alku oli kotijoukkueelta hermostunutta ja sekavaa pelaamista. Erän loppupuolella mentäessä peli hieman parantui ja tilanteita saatiin paremmin vastustajan maalille. Vierasjoukkue kuitenkin viimeisteli paremmalla prosentilla ja erätauolle mentiin lukemissa 1-2.

Toiseen erään saatiin lentävä lähtö ja tilanne saatiin tasoihin hienolla vaparikuviolla heti toisen erän alussa. Toisen erän alkupuolella OLSin pelaajalle tuomittiin ulosajo kolmannen jäähyn vuoksi ja näin ollen OLS pelasi loppupelin yhden vajaalla. JPS siirtyi ensimmäistä kertaa 4-3 johtoon kun peliä oli pelattu 76 minuuttia. Kauan ei johtoasema säilynyt kun OLS tasoitti kulmalyönnistä. Kotijoukkue ei saanut peliään kunnolla rullaamaan missään vaiheessa ja vierasjoukkueen onnistuessa vielä kerran pisteet matkasivat Ouluun lopputuloksella 4-5.

 

Maalit: Leevi 2, Tuukka N 1, Tuukka Ä 1

Ottelupöytäkirja


Juha Leskisen ottamia kuvia ottelusta löydät täältä

 

Pelit jatkuvat keskiviikkona 16.1. klo 19 kun Botnia saapuu Viitaniemeen.


Pisteet Kamppareille

Kampparit haki pisteet Jyväskylästä

JPS-Kampparit pelistä odotettiin ennakkoon kahden kärkijoukkueen tiukkaa ja tasaista vääntöä. Ottelu päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa.

 

Kampparit sai vyörytettyä hyvällä jalalla vaarallisia hyökkäyksiä Jipsin päätyyn tasaiseen tahtiin. Kotijoukkueen otteissa näkyi ehkä pientä hermostuneisuutta ja suoritusvarmuus ei ollut aivan sillä tasolla jolla se on totuttu näkemään. Osittain tähän vaikutti ehkä myös se että vastassa oli luisteluvoimainen joukkue ja tilanne oli Jipsille sarjan aikaisempiin peleihin verrattuna erilainen. Erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen 1-5 johtoasemissa.

 

 

Vaikka tilanne oli vieraille 1-6 ei kirvestä heitetty erätauolla vielä kaivoon. JPS sai hyvän alun toiseen erään ja kavensi 49 minuutin kohdalla tilanteeksi 3-5. Tässä vaiheessa ote tuntui jo hieman kääntyvän kotijoukkueelle. Kampparit kuitenkin kasvatti johtoaan, kun peliä oli pelattu 59 minuuttia oli vierasjoukkue jälleen viiden maalin karkumatkalla.

 

 

Ottelun loppupuolella kotijoukkue onnistui maalinteossa vielä kolmesti ja vierasjoukkue yhdesti. Näin ollen pelin päätyttyä tulostaululla lukemat 6-9 ja pisteet ansaitusti Kamppareille.

 

Jyväskylässä peliä oli "virallisen laskennan" mukaan seuraamassa ennätykselliset 65 katsojaa!

 

Maalit: Tuukka Ä 3, Jere 2, Samppa 1

Ottelupöytäkirja


Näytä lisää uutisia

P17-2020/2021

Vastuuvalmentaja
Mika Ässämäki
0405524784
mika.assamaki[at]luukku.com
Valmentaja
Juha Niiranen
jniiranen[at]gmail.com
Joukkueenjohtaja
Sami Sauvala
Rahastonhoitaja
Sari Ässämäki