P17-2018/2019

Jännitysnäytelmää Porissa

P17 kävi Narukerän vieraana Porissa

P17 matkusti arkipeliin Poriin Narukerän vieraaksi. Ottelusta arveltiin tiukempaa kohtaamista kuin mitä joukkueiden edellinen kohtaaminen Jyväskylässä oli. JPS aloitti maalinteon 16 minuutin kohdalla ja puolen tunnin kohdalla peli oli Jipsille jo 0-5. JPS:n vauhtikaksikko Tuukka Ä ja Jere tuntui olevan Narukerälle vaikeasti pideltävä. Erän loppupuolella kotijoukkueelle tarjottiin ylivoimaa kun Jipsistä istui pahimmillaan 3 pelaajaa jäähypenkillä (kts. kuva). Narukerä onnistui maalinteossa jäähyjen aikana vain kerran ja erätauolle mentiin vierasjoukkueen johtoasemassa 1-6.

 

Toisen erän alussa JPS aloitti maalinteon ja siirtyi jo 1-7 johtoon. Narukerän ilme toisessa erässä oli kuitenkin huomattavasti ensimmäistä erää terävämpi ja kotijoukkueen takaa-ajo oli alkanut. 61 minuutin kohdalla tilanne oli kaventunut jo lukemiin 5-8. JPS sortui yksinkuskaamiseen ja Narukerä sai katkoista vaarallisia vastahyökkäyksiä Jipsin maalille. 79 minuutin kohdalla Narukerä tuli onnistuneen rangaistuslaukauksen myötä jo tasoihin 8-8. Jere ratkaisi ottelun loppupuolella pelin Jipsille viimeistellen kahdesti ja näin ollen pisteet jännittävien vaiheiden jälkeen Jyväskylään lukemin 8-10.

 

Maalit: Jere 5, Tuukka Ä 4, Tuukka N 1

Ottelupöytäkirja


Kotivoitto Botniasta

JPS nappasi kotivoiton Botniasta

Joukkueen "ilme" oli pelin alla huomattavasti keskittyneempi kuin OLS pelissä ja se näkyi ensimmäisen erän tekemisessä kentällä. Luistin liikkui ja kotijoukkue sai ensimmäisessä erässä hyökkäyksiä ja tilanteita vastustajan maalille tasaiseen tahtiin. Botnia ei ensimmäisen erän aikana päässyt peliin kunnolla mukaan ja erätauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 8-1.

 

Jos ensimmäinen erä oli Jipsin näytöstä niin toisessa erässä Botnia pääsi peliin paremmin mukaan. Jipsin pelaaminen sen sijaan oli erityisesti erän alussa epävarmaa. Suurempaa hätää kotijoukkueella ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut ja lopputulokseksi kirjattiin 13-5.

 

Kentän hahmo tänään oli Jere joka hyvällä jalalla oli Botnian puolustukselle varsin vaikea pysäytettävä.

 

Maalit: Jere 5, Tuukka Ä 3, Aatu 2, Leevi, 1, Tarmo 1, Tatu 1

Ottelupöytäkirja

 

Pelit jatkuu 21.1. vieraspelillä Narukerää vastaan.


OLS tehokkaampi

OLS vei pisteet vaisusti pelanneelta kotijoukkueelta

P17 sarja jatkui Jipsin osalta kotiottelulla OLSia vastaan. Kokoonpanosta puuttui pari aloituskokoonpanon pelaajaa joten P15 pelaajille tarjoutui mahdollisuus hankkia kokemusta P17 sarjasta. Vierasjoukkue oli puolestaan reissussa ilman vaihtopelaajia.

Pelin alku oli kotijoukkueelta hermostunutta ja sekavaa pelaamista. Erän loppupuolella mentäessä peli hieman parantui ja tilanteita saatiin paremmin vastustajan maalille. Vierasjoukkue kuitenkin viimeisteli paremmalla prosentilla ja erätauolle mentiin lukemissa 1-2.

Toiseen erään saatiin lentävä lähtö ja tilanne saatiin tasoihin hienolla vaparikuviolla heti toisen erän alussa. Toisen erän alkupuolella OLSin pelaajalle tuomittiin ulosajo kolmannen jäähyn vuoksi ja näin ollen OLS pelasi loppupelin yhden vajaalla. JPS siirtyi ensimmäistä kertaa 4-3 johtoon kun peliä oli pelattu 76 minuuttia. Kauan ei johtoasema säilynyt kun OLS tasoitti kulmalyönnistä. Kotijoukkue ei saanut peliään kunnolla rullaamaan missään vaiheessa ja vierasjoukkueen onnistuessa vielä kerran pisteet matkasivat Ouluun lopputuloksella 4-5.

 

Maalit: Leevi 2, Tuukka N 1, Tuukka Ä 1

Ottelupöytäkirja


Juha Leskisen ottamia kuvia ottelusta löydät täältä

 

Pelit jatkuvat keskiviikkona 16.1. klo 19 kun Botnia saapuu Viitaniemeen.


Pisteet Kamppareille

Kampparit haki pisteet Jyväskylästä

JPS-Kampparit pelistä odotettiin ennakkoon kahden kärkijoukkueen tiukkaa ja tasaista vääntöä. Ottelu päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa.

 

Kampparit sai vyörytettyä hyvällä jalalla vaarallisia hyökkäyksiä Jipsin päätyyn tasaiseen tahtiin. Kotijoukkueen otteissa näkyi ehkä pientä hermostuneisuutta ja suoritusvarmuus ei ollut aivan sillä tasolla jolla se on totuttu näkemään. Osittain tähän vaikutti ehkä myös se että vastassa oli luisteluvoimainen joukkue ja tilanne oli Jipsille sarjan aikaisempiin peleihin verrattuna erilainen. Erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen 1-5 johtoasemissa.

 

 

Vaikka tilanne oli vieraille 1-6 ei kirvestä heitetty erätauolla vielä kaivoon. JPS sai hyvän alun toiseen erään ja kavensi 49 minuutin kohdalla tilanteeksi 3-5. Tässä vaiheessa ote tuntui jo hieman kääntyvän kotijoukkueelle. Kampparit kuitenkin kasvatti johtoaan, kun peliä oli pelattu 59 minuuttia oli vierasjoukkue jälleen viiden maalin karkumatkalla.

 

 

Ottelun loppupuolella kotijoukkue onnistui maalinteossa vielä kolmesti ja vierasjoukkue yhdesti. Näin ollen pelin päätyttyä tulostaululla lukemat 6-9 ja pisteet ansaitusti Kamppareille.

 

Jyväskylässä peliä oli "virallisen laskennan" mukaan seuraamassa ennätykselliset 65 katsojaa!

 

Maalit: Tuukka Ä 3, Jere 2, Samppa 1

Ottelupöytäkirja


JPS haki pisteet Oulunkylästä

JPS aloitti vuoden 2019 pelit vieraissa Botniaa vastaan.

Joukkue matkasi vuoden ensimmäiselle vieraspelireissulla Oulunkylään Botnian vieraaksi. Ottelu pelattiin varsin tuulisissa olosuhteissa. JPS siirtyi jo toisella minuutilla 0-1 johtoon ja neljännellä minuutilla tilanne oli Jipsille 0-2. Tässä vaiheessa näytti jo hieman siltä että peli on Jipsin heiniä. Botnia kuitenkin pääsi Jipsin salama-alun jälkeen peliin mukaan. JPS siirtyi kuitenkin 0-4 johtoon kun peliä oli pelattu 24 minuuttia. Tämän jälkeen ote siirtyi hienokseltaan kotijoukkueelle ja Botnia sai vyörytettyä vaarallisia hyökkäyksiä Jipsin maalille. Erätauolle mentiin kuitenkin Jipsin 4-6 johdossa.

 

Erätauon jälkeen JPS hyökkäsi vastatuuleen mutta se ei vauhtia hidastanut. Jipsin liukasjalkainen kolmikko Ässämäki-Äikäs-Lassila jatkoi maalitehtailua, peliä pelattu 53 minuuttia ja taululla lukemat 4-8. Toisessa erässä kotijoukkue sortui jäähyilyyn ja peli ratkesi osittain siihen. Lopputulos Jipsille 5-14.

 

Maalit: Tuukka 7, Jere 4, Samppa 2, Tarmo 1

Ottelupöytäkirja

Jojo Hämäläisen haastattelu


Kinkunsulattelua Varkaudessa

JPS P17 kävi hakemassa pisteet Varkaudesta selkein lukemin

JPS matkasi Varkauteen kinkunsulattelureissulle. Mukana oli lähes sama kokoonpano kuin edellisviikolla Porvoossa. Pelipaikkoihin tehtiin pientä viilausta Porvoon pelin jäljiltä.

 

Ensimmäisessä erässä JPS rakensi maalipaikkoja tasaiseen tahtiin ja erätauolle mentiin tilanteessa 2-14. Toisessa erässä WP sumputti ja puolusti kymmenellä ja tämän takia Jipsillä oli erän alkuun hieman vaikeuksia päästä maalintekopaikoille. Pelaajat kuitenkin löysivät aikansa kokeiltuaan toimivat keinot sumpun ohittamiseen.

 

Peli oli alusta asti selkeää Jipsin hallintaa eikä vastustaja oikein löytänyt keinoja Jipsin vahvojen luistelijoiden pysäyttämiseksi. Lopputulos Jipsille 2-23 (2-14)

 

Maalit: Jere 10, Samppa 6, Tuukka Ä 5, Aatu 1 ja Joonatan 1

 

Ottelupöytäkirja

Ässämäen haastattelu pelin jälkeen


Akilles-JPS

Jipsille selkeä voitto Porvoossa

Jipsillä oli ensimmäistä kertaa mukana lähes koko rosteri, mukana myös vaihtoapua tarjoamassa ensimmäisen P17 pelinsä pelannut P13 ikäinen Tarmo!

 

Peli oli Jipsin selkeää hallintaa alusta asti. Punaisten vahva luistelu ja ajoittain hyvä pallollinen pelaaminen piti vastustajan puolustuksen kiireisenä alusta asti, maalipaikkoja pystyttiin rakentamaan paljon. Peli sujui lähes suunnitelman mukaan, välillä tosin sorruttiin hyökkäämään liian innokkaasti ja näistä tilanteista tarjoutui vastustajalle mahdollisuus helppoihin vastahyökkäyksiin. Reilumaalisesta voitosta huolimatta mm. suoritusvarmuus vaatii lisää harjoitusta.

 

Lopputulos Jipsille 2-21 (0-9).

 

Maalit: Jere 7, Tuukka 7, Samppa 4, Tatu 1, Aatu 1, Tarmo 1

 

Nyt siirrytään lyhyelle joulutauolle, pelit jatkuu Varkaudessa 27.12.


Kahden pelin viikonloppu

JPS P17 aloitti SM sarjan kotiotteluilla Akillesta ja Narukerää vastaan.

Jipsin P17 joukkue pelasi kauden ensimmäiset pelit viikonloppuna, vastassa oli Porvoon Akilles ja Porin Narukerä. Akilles pelin alun sähläyksestä huolimatta selkeät lukemat punapaitaisille 16-5.

Ottelupöytäkirja JPS - Akilles

 

Narukerää vastaan kaikki oli pelissä hyvin hereillä alusta asti mutta parannettavaa ja hiottavaa on vielä paljon tulevia koitoksia varten. 19-1 loppulukemat Jipsille.

Ottelupöytäkirja JPS - Narukerä

 

Viikonlopun pelit tarjosivat harjoitusta erityisesti maalintekoon, pistetilin avasi viikonloppuna 9 pelaajaa. Selkeistä loppulukemista huolimatta pelit antoivat myös muistutuksen joukkuepuolustuksen tärkeydestä, siinä onkin vielä paljon parannettavaa kuten myös oman pään lähdöissä.

 

Seuraava peli on vasta joulun alla 22.12 joten nyt kovaa reeniä ja lepoa!


KaksRuusua-turnaus Varkaudessa

Jipsin P17 osallistui 17.11.-18.11.2018 pelattuun KaksRuusua-turnaukseen.

Turnaus alkoi lauantaina Kamppareita vastaan pelatulla ottelulla. Ottelusta odotettiin tiukkaa ja tasaista vääntöä ja sitä se olikin. Jipsin tiukka painostus heti ottelun alussa ei aivan riittänyt loppuun asti ja ottelu kääntyi aivan loppuminuuteilla 2-3 Kamppareille. 

 

Lauantain toisessa ottelussa vastaan asettui WP 35. Jää aiheutti tähän otteluun omat haasteensa molemmille joukkueille, pallon pomppiessa arvaamattomasti. Ottelu oli kuitenkin jipsin hallintaa lopputuloksen ollessa 1-10 Jipsille.

 

 

Joukkue palasi yöksi Jyväskylään ja sunnuntaina lähtö takaisin Varkauteen oli jo 5:45. Sunnuntain ensimmäisessä pelissä vastassa oli Narukerä. Aikainen herätys ja bussimatka toivat peliin valmistautumiseen omat mausteensa ja ehkä osittain sen vuoksi peli Narukerää vastaan ei ihan sujunut suunnitelmien mukaisesti. Syötöt eivät meinanneet löytää omia pelaajia, hyökkäyksiin lähdöissä oli suuria vaikeuksia. Peli olikin turnauksen huonoin esitys jipsiltä vaikka lopputulos kääntyikin jipsin hyväksi 1-4.

 

Turnauksen viimeisessä ottelussa vastaan asettui OLS. Joukkueen saama palaute Narukerä pelistä selvästi vaikutti jotain koska liike oli erityisesti alakerrassa jo paljon parempaa ja syötötkin alkoivat paremmin löytää omat pelaajat. Lopputulos JPS-OLS 3-1.

 

Lopputuloksena Jipsille turnauksen toinen sija tasapisteissä Kamppareiden kanssa. KaksRuusua-turnauksen tulospalvelusta näet kaikkien otteluiden tulokset sekä sijoitukset.

 

Turnaus toimi hyvänä harjoituksena tulevana viikonloppuna alkavaa SM-sarjaa ajatellen. Jipsin osalta P17 sarja alkaa 24.11. ja 25.11. pelattavilla kotiotteluilla:

24.11. klo 11:15 JPS - Akilles

25.11. klo 10:30 JPS - Narukerä

 

Jipsin ottelut jääpalloliiton sivuilla

 

Kuvat: Juha Leskinen 


JWPS/yj hopealle!

Loppuottelussa Kampparit oli vahvempi luvuin 6 - 2.

JWPS/yj koostui JPS:n ja WP:n pelureista, joista saatiin kasattua joukkue P17 ikäluokan sarjaan täksi kaudeksi. Kauden loppupelit pelattiin Mikkelissä, jossa lauantaina JWPS voitti HIFK 8 - 6 välierissä. Tämän päiväisessä finaalissa vastaan asettui Kampparit, joka korjasi voiton tiukan taistelun jälkeen luvuin 6 - 2.

P17 ikäluokan kausi oli vähintäänkin haastava vähäisen yhteisharjoittelun ja pienen pelaajarinkin takia, joten tätä hopeaa voidaan pitää vähintäänkin hyvänä päätöksenä kaudelle. Onnittelut joukkueelle, valmentajille (Ville ja Jykä) ja jojo Tommille.


Näytä lisää uutisia

P17-2018/2019

Vastuuvalmentaja
Mika Ässämäki
0405524784
mika.assamaki[at]luukku.com
Valmentaja
Juha Niiranen
jniiranen[at]gmail.com
Joukkueenjohtaja
Jari Hämäläinen
Rahastonhoitaja
Sari Ässämäki