P17-2018/2019

JPS P17 hopeaa

JPS saavutti P17 sarjassa hopeaa

P17 pelasi 2.3.-3.3. P17 sarjan mitalipeleissä Mikkelissä. Välierässä JPS kohtasi OLSin, ottelu pelattiin varsin tuulisissa olosuhteissa ja toisessa erässä myös lunta tuli jonkin verran vaikeuttaen pelaamista. JPS oli välierässä hallitsevampi joukkue vieden välierän lopulta 10-1 (6-0). Maalit: Tuukka Ä 8, Aatu 2

Ottelupöytäkirja

 

Sunnuntain finaalissa vastaan asettui runkosarjan voittaja Kampparit. Peli päästiin pelaamaan hyvässä, aurinkoisessa talvikelissä. Aurinko toi oman mausteensa haitaten jonkin verran erityisesti maalivahtien pelaamista. JPS lähti finaaliin puolustavalla taktiikalla, olihan vastassa sarjan luisteluvoimaisin joukkue. Ensimmäinen erä oli varsin tasainen ja erätauolle siirryttiin lukemissa 3-2. Kampparit aloitti toisen erän vahvasti ja siirtyi heti erän alkuun jo 4-2 johtoon. JPS:n perustekeminen puolestaan oli toisessa erässä aavistuksen epävarmaa ja Kampparit meni menojaan. Lopputulos ja mestaruus ansaitusti Kamppareille lukemin 8-4. Maalit: Tuukka Ä 3, Tatu 1

Ottelupöytäkirja

 

Kaiken kaikkiaan kausi oli nousujohteinen niin joukkue- kuin yksilötasolla.


Pisteet jäi Mikkeliin

JPS haki revanssia Kamppareista

Ottelu pelatttiin vaihtelevissa olosuhteissa, ajoittainen lumi/räntä/vesi -sade aiheutti molempien joukkueiden pelaamiseen omat haasteensa. Ottelu alkoi Jipsin osalta agressiivisella karvaamisella. Olosuhteista huolimatta pelaajat jaksoivat tehdä hyvin töitä vaikeuttaen kotijoukkueen hyökkäysten rakentelua merkittävästi. Kotijoukkue onnistui kuitenkin höydyntämään maalipaikkansa paremmalla prosentilla ja erätauolle mentiin lukemissa 2-1.

 

Toisessa erässä peli muuttui osin olosuhteiden takia pitkän pelaamiseksi. Tilanteita syntyi molempiin päihin mutta kotijoukkue onnistui maalinteossa useammin. Lopputulokseksi kirjattiin 8-3 Kamppareille.


Maatli: Jere 1, Samppa 1, Tuukka Ä 1

Ottelupöytäkirja

 

Lopputuloksesta huolimatta ottelu oli varsin tasaista vääntöä. Oman kenttäpuoliskon virheet pitää Kamppareiden tasoista joukkuetta vastaan saada minimiin ja kovuutta täytyy löytyä kentän jokaisella osiolla. Pienikin lisäys hyökkäysten leveyteen sekä monipuolisuuteen lisää niiden vaarallisuutta.

 

Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan tulevana torstaina 14.2 Viitaniemessä klo 19:35 kun vieraaksi saapuu WP 35. JPS on varmistanut runkosarjan toisen sijan ja pääsyn välierävaiheeseen. Välierät ja mitaliottelut pelataan 2.-3.3. Mikkelissä.

 

Kuva: Mari Ukkonen


Pisteet Oulusta

JPS haki revanssin Oulusta

JPS matkusti yhdessä P13 joukkueiden kanssa Ouluun. Keli oli kylmä mutta se ei joukkueen ilmeessä ja tekemisessä juuri näkynyt. JPS hallitsi peliä alusta asti eikä OLS päässyt oikeastaan koko pelin aikana vaarallisille maalintekopaikoille. JPS sai sen sijaan rakenneltua vaarallisia tilanteita OLSin maalille.

JPS puolusti ehkä ensimmäistä kertaa tällä kaudella koko joukkueen voimin ja se näkyi tulostaululla, lopputulos Jipsille 0-7 (0-4).

Maalit: Tuukka Ä 5, Samppa 2

 

Ottelupöytäkirja


Jännitysnäytelmää Porissa

P17 kävi Narukerän vieraana Porissa

P17 matkusti arkipeliin Poriin Narukerän vieraaksi. Ottelusta arveltiin tiukempaa kohtaamista kuin mitä joukkueiden edellinen kohtaaminen Jyväskylässä oli. JPS aloitti maalinteon 16 minuutin kohdalla ja puolen tunnin kohdalla peli oli Jipsille jo 0-5. JPS:n vauhtikaksikko Tuukka Ä ja Jere tuntui olevan Narukerälle vaikeasti pideltävä. Erän loppupuolella kotijoukkueelle tarjottiin ylivoimaa kun Jipsistä istui pahimmillaan 3 pelaajaa jäähypenkillä (kts. kuva). Narukerä onnistui maalinteossa jäähyjen aikana vain kerran ja erätauolle mentiin vierasjoukkueen johtoasemassa 1-6.

 

Toisen erän alussa JPS aloitti maalinteon ja siirtyi jo 1-7 johtoon. Narukerän ilme toisessa erässä oli kuitenkin huomattavasti ensimmäistä erää terävämpi ja kotijoukkueen takaa-ajo oli alkanut. 61 minuutin kohdalla tilanne oli kaventunut jo lukemiin 5-8. JPS sortui yksinkuskaamiseen ja Narukerä sai katkoista vaarallisia vastahyökkäyksiä Jipsin maalille. 79 minuutin kohdalla Narukerä tuli onnistuneen rangaistuslaukauksen myötä jo tasoihin 8-8. Jere ratkaisi ottelun loppupuolella pelin Jipsille viimeistellen kahdesti ja näin ollen pisteet jännittävien vaiheiden jälkeen Jyväskylään lukemin 8-10.

 

Maalit: Jere 5, Tuukka Ä 4, Tuukka N 1

Ottelupöytäkirja


Kotivoitto Botniasta

JPS nappasi kotivoiton Botniasta

Joukkueen "ilme" oli pelin alla huomattavasti keskittyneempi kuin OLS pelissä ja se näkyi ensimmäisen erän tekemisessä kentällä. Luistin liikkui ja kotijoukkue sai ensimmäisessä erässä hyökkäyksiä ja tilanteita vastustajan maalille tasaiseen tahtiin. Botnia ei ensimmäisen erän aikana päässyt peliin kunnolla mukaan ja erätauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 8-1.

 

Jos ensimmäinen erä oli Jipsin näytöstä niin toisessa erässä Botnia pääsi peliin paremmin mukaan. Jipsin pelaaminen sen sijaan oli erityisesti erän alussa epävarmaa. Suurempaa hätää kotijoukkueella ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut ja lopputulokseksi kirjattiin 13-5.

 

Kentän hahmo tänään oli Jere joka hyvällä jalalla oli Botnian puolustukselle varsin vaikea pysäytettävä.

 

Maalit: Jere 5, Tuukka Ä 3, Aatu 2, Leevi, 1, Tarmo 1, Tatu 1

Ottelupöytäkirja

 

Pelit jatkuu 21.1. vieraspelillä Narukerää vastaan.


OLS tehokkaampi

OLS vei pisteet vaisusti pelanneelta kotijoukkueelta

P17 sarja jatkui Jipsin osalta kotiottelulla OLSia vastaan. Kokoonpanosta puuttui pari aloituskokoonpanon pelaajaa joten P15 pelaajille tarjoutui mahdollisuus hankkia kokemusta P17 sarjasta. Vierasjoukkue oli puolestaan reissussa ilman vaihtopelaajia.

Pelin alku oli kotijoukkueelta hermostunutta ja sekavaa pelaamista. Erän loppupuolella mentäessä peli hieman parantui ja tilanteita saatiin paremmin vastustajan maalille. Vierasjoukkue kuitenkin viimeisteli paremmalla prosentilla ja erätauolle mentiin lukemissa 1-2.

Toiseen erään saatiin lentävä lähtö ja tilanne saatiin tasoihin hienolla vaparikuviolla heti toisen erän alussa. Toisen erän alkupuolella OLSin pelaajalle tuomittiin ulosajo kolmannen jäähyn vuoksi ja näin ollen OLS pelasi loppupelin yhden vajaalla. JPS siirtyi ensimmäistä kertaa 4-3 johtoon kun peliä oli pelattu 76 minuuttia. Kauan ei johtoasema säilynyt kun OLS tasoitti kulmalyönnistä. Kotijoukkue ei saanut peliään kunnolla rullaamaan missään vaiheessa ja vierasjoukkueen onnistuessa vielä kerran pisteet matkasivat Ouluun lopputuloksella 4-5.

 

Maalit: Leevi 2, Tuukka N 1, Tuukka Ä 1

Ottelupöytäkirja


Juha Leskisen ottamia kuvia ottelusta löydät täältä

 

Pelit jatkuvat keskiviikkona 16.1. klo 19 kun Botnia saapuu Viitaniemeen.


Pisteet Kamppareille

Kampparit haki pisteet Jyväskylästä

JPS-Kampparit pelistä odotettiin ennakkoon kahden kärkijoukkueen tiukkaa ja tasaista vääntöä. Ottelu päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa.

 

Kampparit sai vyörytettyä hyvällä jalalla vaarallisia hyökkäyksiä Jipsin päätyyn tasaiseen tahtiin. Kotijoukkueen otteissa näkyi ehkä pientä hermostuneisuutta ja suoritusvarmuus ei ollut aivan sillä tasolla jolla se on totuttu näkemään. Osittain tähän vaikutti ehkä myös se että vastassa oli luisteluvoimainen joukkue ja tilanne oli Jipsille sarjan aikaisempiin peleihin verrattuna erilainen. Erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen 1-5 johtoasemissa.

 

 

Vaikka tilanne oli vieraille 1-6 ei kirvestä heitetty erätauolla vielä kaivoon. JPS sai hyvän alun toiseen erään ja kavensi 49 minuutin kohdalla tilanteeksi 3-5. Tässä vaiheessa ote tuntui jo hieman kääntyvän kotijoukkueelle. Kampparit kuitenkin kasvatti johtoaan, kun peliä oli pelattu 59 minuuttia oli vierasjoukkue jälleen viiden maalin karkumatkalla.

 

 

Ottelun loppupuolella kotijoukkue onnistui maalinteossa vielä kolmesti ja vierasjoukkue yhdesti. Näin ollen pelin päätyttyä tulostaululla lukemat 6-9 ja pisteet ansaitusti Kamppareille.

 

Jyväskylässä peliä oli "virallisen laskennan" mukaan seuraamassa ennätykselliset 65 katsojaa!

 

Maalit: Tuukka Ä 3, Jere 2, Samppa 1

Ottelupöytäkirja


JPS haki pisteet Oulunkylästä

JPS aloitti vuoden 2019 pelit vieraissa Botniaa vastaan.

Joukkue matkasi vuoden ensimmäiselle vieraspelireissulla Oulunkylään Botnian vieraaksi. Ottelu pelattiin varsin tuulisissa olosuhteissa. JPS siirtyi jo toisella minuutilla 0-1 johtoon ja neljännellä minuutilla tilanne oli Jipsille 0-2. Tässä vaiheessa näytti jo hieman siltä että peli on Jipsin heiniä. Botnia kuitenkin pääsi Jipsin salama-alun jälkeen peliin mukaan. JPS siirtyi kuitenkin 0-4 johtoon kun peliä oli pelattu 24 minuuttia. Tämän jälkeen ote siirtyi hienokseltaan kotijoukkueelle ja Botnia sai vyörytettyä vaarallisia hyökkäyksiä Jipsin maalille. Erätauolle mentiin kuitenkin Jipsin 4-6 johdossa.

 

Erätauon jälkeen JPS hyökkäsi vastatuuleen mutta se ei vauhtia hidastanut. Jipsin liukasjalkainen kolmikko Ässämäki-Äikäs-Lassila jatkoi maalitehtailua, peliä pelattu 53 minuuttia ja taululla lukemat 4-8. Toisessa erässä kotijoukkue sortui jäähyilyyn ja peli ratkesi osittain siihen. Lopputulos Jipsille 5-14.

 

Maalit: Tuukka 7, Jere 4, Samppa 2, Tarmo 1

Ottelupöytäkirja

Jojo Hämäläisen haastattelu


Kinkunsulattelua Varkaudessa

JPS P17 kävi hakemassa pisteet Varkaudesta selkein lukemin

JPS matkasi Varkauteen kinkunsulattelureissulle. Mukana oli lähes sama kokoonpano kuin edellisviikolla Porvoossa. Pelipaikkoihin tehtiin pientä viilausta Porvoon pelin jäljiltä.

 

Ensimmäisessä erässä JPS rakensi maalipaikkoja tasaiseen tahtiin ja erätauolle mentiin tilanteessa 2-14. Toisessa erässä WP sumputti ja puolusti kymmenellä ja tämän takia Jipsillä oli erän alkuun hieman vaikeuksia päästä maalintekopaikoille. Pelaajat kuitenkin löysivät aikansa kokeiltuaan toimivat keinot sumpun ohittamiseen.

 

Peli oli alusta asti selkeää Jipsin hallintaa eikä vastustaja oikein löytänyt keinoja Jipsin vahvojen luistelijoiden pysäyttämiseksi. Lopputulos Jipsille 2-23 (2-14)

 

Maalit: Jere 10, Samppa 6, Tuukka Ä 5, Aatu 1 ja Joonatan 1

 

Ottelupöytäkirja

Ässämäen haastattelu pelin jälkeen


Akilles-JPS

Jipsille selkeä voitto Porvoossa

Jipsillä oli ensimmäistä kertaa mukana lähes koko rosteri, mukana myös vaihtoapua tarjoamassa ensimmäisen P17 pelinsä pelannut P13 ikäinen Tarmo!

 

Peli oli Jipsin selkeää hallintaa alusta asti. Punaisten vahva luistelu ja ajoittain hyvä pallollinen pelaaminen piti vastustajan puolustuksen kiireisenä alusta asti, maalipaikkoja pystyttiin rakentamaan paljon. Peli sujui lähes suunnitelman mukaan, välillä tosin sorruttiin hyökkäämään liian innokkaasti ja näistä tilanteista tarjoutui vastustajalle mahdollisuus helppoihin vastahyökkäyksiin. Reilumaalisesta voitosta huolimatta mm. suoritusvarmuus vaatii lisää harjoitusta.

 

Lopputulos Jipsille 2-21 (0-9).

 

Maalit: Jere 7, Tuukka 7, Samppa 4, Tatu 1, Aatu 1, Tarmo 1

 

Nyt siirrytään lyhyelle joulutauolle, pelit jatkuu Varkaudessa 27.12.


Näytä lisää uutisia

P17-2018/2019

Vastuuvalmentaja
Mika Ässämäki
0405524784
mika.assamaki[at]luukku.com
Valmentaja
Juha Niiranen
jniiranen[at]gmail.com
Joukkueenjohtaja
Jari Hämäläinen
Rahastonhoitaja
Sari Ässämäki