P15-2018/2019

Kotipeliviikonloppu takana

P15 pelasi kaksi kotiottelua viikonloppuna

Lauantaina vieraaksi saapui Veiterä Lappeenrannasta. Peliin lähdettiin yhden vaihtopelaajan voimin mutta se ei onneksi peliin vaikuttanut. JPS vei ensimmäisen erän nimiinsä lukemin 5-0 eikä vastustajalla juuri maalipaikkoja ollut. Kotijoukkueen hyökkääminen oli ajoittain turhankin innokasta ja tähän jouduttiin hieman puuttumaan erätauolla.

 

Toisessa erässä hyökkäyksiin lähdöissä oli enemmän malttia ja näin hyökkäyksiin saatiin pelaajia paremmin mukaan. Toinenkin erä oli kotijoukkueelta kelvollinen suoritus joten pisteet Jipsille lukemin 11-1 (5-0)

 

Maalit: Aatu 3, Tarmo 3, Riku 1, Atte 1, Joonatan 1, Joona 1, Pyry 1

Ottelupöytäkirja

 

 

Sunnuntaina vieraaksi saapui ennakkoon arvioituna lohkon kovin vastus Kampparit Musta. Pelistä odotettiin tiukkaa vääntöä ja sitä se olikin. JPS oli lauantain tavoin liikkeellä yhden vaihtopelaajan voimin. Kotijoukkue siirtyi jo heti toisella minuutilla 1-0 johtoon. Vierasjoukkue kuitenkin tasoitti hetki tämän jälkeen kulmalyönnin jälkitilanteesta. Erä oli muutoin varsin tasaista vääntöä mutta vierasjoukkueen onnistuessa maalinteossa vielä kahdesti siirryttiin erätauolle tilanteessa 1-3.

 

Toisen erän alussa tapahtuneen huolimattomuuden avittamana vierasjoukkue pääsi kasvattamaan johtoaan ja tilanne oli 1-4. JPS ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan jatkoi määrätietoisesti takaa-ajoa. Kotijoukkueen työnteko tuotti tulosta ja 71 minuutin kohdalla tilanne oli jo 3-4. Jipsin loppukiri ei aivan riittänyt joten Kampparit Musta vei pisteet Mikkeliin tiukan ja tasaisen ottelun jälkeen lukemin 3-4 (1-3).

 

Maalit: Joonatan 1, Aatru 1, Tarmo 1

Ottelupöytäkirja


P15 reissu pohjoiseen

P15 kävi LRK/OLS yj vieraana pohjoisessa

P15 matkasi LRK/OLS yj:n vieraaksi Haaparantaan, matka alkoi klo 7:00 Viitaniemestä. Menomatkalla pysähdyimme Iissä lounaalle ja siitä jatkoimme matkaa kohti Haaparantaa. 

 

Ennen peliä pääsimme jäälle pitämään alkulämmittelyt.

 

JPS sai peliin räväkän alun kun viiden minuutin kohdalla peli oli vierasjoukkueelle 0-2. Jipsi siirtyi jo 0-4 johtoon kun peliä oli pelattu vasta 12 minuuttia. Tämän jälkeen vierasjoukkueelle vihellettiin rangaistus ja Jipsin pelatessa vajaalla vastustaja kavensi tilanteeksi 1-4. Tämän lähemmäksi kotijoukkue ei ensimmäisessä erässä päässyt. Vierasjoukkue teki vielä 2 maalia ja erätauolle siirryttiin vieraiden 1-6 johtoasemassa.

 

Jipsin peli ei toisessa erässä ollut aivan yhtä hyvää kuin ensimmäisessä ja vastustaja pääsi peliin paremmin mukaan. Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kahdesti ja peli päättyi Jipsin hyväksi lukemiin 3-8 (1-6). Tulostaululla olisi voinut olla hieman paremmalla viimeistelyllä isommatkin lukemat (mm. 2 missattua rankkaria).

 

Maalit: Aatu 4, Joonatan 2, Ella 1, Elmeri 1

Ottelupöytäkirja


Veiterä - JPS

JPS P15 kävi pelaamassa vuoden viimeisen pelinsä Lappeenrannassa

JPS P15 pelasi runkosarjan toisen ja samalla vuoden viimeisen ottelunsa Lappeenrannassa. Keli oli ensimmäisen erän alussa suht hyvä mutta erän loppupuolella alkanut lumisade hieman vaikeutti pelaamista. Jipsi hallitsi erän tapahtumia eikä vastustaja päässyt kunnollisille kunnon maalipaikoille. Jipsillä puolestaan oli ensimmäisessä erässä paikkoja tehdä maaleja enemmänkin, erätauolle mentiin lukemissa 0-5.

 

Toisessa erässä lumisade jatkui ja se sotki molempien pelaamista. Jipsi onnistui kuitenkin kotijoukkuetta paremmin hyökkäysten rakentelussa ja viimeistelyssä tehden toisessakin erässä 5 maalia. Veiterälle merkattiin toiseen erään 2 osumaa ehkä osin Jipsin huolimattoman pelaamisen avustuksella. Huomion arvoista ottelussa oli myös se että kotijoukkueelle tuomittiin ottelussa yhteensä 6 rangaistusta (mm. yksi "susijalka"), Jipsi pelasi siistimmin eikä joutunut jäähypenkkiä kuluttamaan.

 

Lopputuslo Jipsille 2-10 (0-5)

Maalit: Aatu 5, Atte 2, Riku 1, Elmeri 1 ja Tarmo 1

Ottelupöytäkirja


P15 alkuturnaus pelattu

P15 alkuturnaus on Jipsin osalta onnellisesti takana.

Sunnuntain pelit alkoivat Jipsin osalta Porvoossa Narukerää vastaan klo 8:30. Joukkue oli hyvin hereillä alusta asti, peli oli Jipsin hallussa  ja paikkoja rakenneltiin tasaiseen tahtiin. Maalinteko ei vaan meinannut ensimmäisessä erässä onnistua paikoista huolimatta. Toisella puoliajalla viimeistely oli parempaa ja peli päättyi Jipsille 1-7. Narukerä - JPS pöytäkirja

 

Narukerän jälkeen vastaan luisteli Porvoon Akilles. Peli oli Jipsin hallintaa ja maalipaikkoja oli useita mutta viimeistelyssä oli edelleen vaikeuksia. Vastustaja ei kovin montaa paikkaa Jipsin maalille saanut rakenneltua kiitos hyvän puolustuksen. Peliajan täyttyessä tulostaululla lukemat 0-9 Jipsille. Akilles - JPS pöytäkirja

 

Turnauksen viimeinen peli Jipsin osalta tiesi siirtymistä Porvoosta Helsinkiin jossa vastassa oli Vesta. Jipsin pelaajissa oli ehkä havaittavissa pientä turnausväsymystä, samaa oli varmasti myös vastustajilla. Tässäkin pelissä hallinta oli vahvasti Jipsillä. Maalipaikkoja luotiin paljon mutta viimeistelyssä ei aina onnistuttu. Jipsillä ei kuitenkaan ollut suurta hätää. Puolustus hoiti vastustajan yritykset totuttuun tapaan ja Niko hoiti tolppien välissä loput, torjuen myös yhden rankkarin. Lopputulos Jipsille 0-8. Vesta - JPS pöytäkirja

 

Saldona turnauksesta 1 tappio ja 5 voittoa joista kolme nollapeliä, maaliero 41-12. Kaiken kaikkiaan turnaus oli joukkueelta nousujohteinen ja positiivinen suoritus. Pelaajat pystyivät parantamaan tekemistään turnauksen aikana, osa jopa melkoisen paljon. Pelaajien toiminta kentän ulkopuolella oli kiitettävää, tämmöisen joukkueen kanssa on helppoa ja mukavaa reissata! 

 

Nyt edessä on parin viikon treenipätkä ennen ensimmäistä sarjapeliä.


Ensimmäinen turnauspäivä takana

Alkuturnauksen ensimmäisen pelipäivän kolme ottelua pelattu.

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui ennakkoon kovimmaksi vastukseksi arvailtu Botnia Sininen. Botnian luistelu ja peliasenne oli Jipsin pienempikokoista joukkuetta parempi. Jipsin otteissa oli ehkä jännitystä ja pientä epävarmuutta isompikokoisia vastustajia vastaan. Puolustukselle tuli tässä pelissä hyvää harjoitusta. Lopputulos 10-1 Botnialle, pöytäkirja.

 

Lounaan jälkeen oli vuorossa ottelu Hifkiä vastaan. Peli oli Jipsiltä aamuista rohkeampi ja ennakkoluulottomampi esitys. Alun jännitys ei enää vaivannut ja otteet olivat rohkeampia. Pelaajien liikkeet ja toiminta ylipäätään olivat aamuista peliä parempaa, lopputulos Jipsille 1-5. Pöytäkirja

 

Päivän viimeisessä kohdattiin Botnian Valkoinen. Vastustaja oli ehkä aavistuksen kooltaan Jipsiä pienempi tarjoten kuitenkin hyvän harjoitusvastuksen. Peli oli Jipsin hallussa alusta asti ja puolustus hoiti vastustajan vastahyökkäykset mallikkaasti. Nikolle tästä nollapeli, lopputulos Jipsille 0-11, pöytäkirja 

 

Huomenna pelit jatkuvat Porvoossa Narukerää ja Akillesta vastaan ja turnaus päättyy Jipsin osalta Helsingissä Vestaa vastaan.


Kausi käyntiin tulevana viikonloppuna

JPS P15 aloittaa sarjan tulevana viikonloppuna Helsingissä ja Porvoossa pelattavalla alkuturnauksella.

P15 joukkue on harjoitellut tiiviisti yhdessä P17 joukkueen kanssa. Kuluvalla viikolla olemme painottaneet harjoittelua siten että alkuturnaukseen lähtevät pelaajat ovat päässeet harjoittelemaan ja pelaamaan mahdollisimman paljon yhdessä. Tässä P17 pelaajilla on ollut oma tärkeä rooli tarjoten hyvää treenivastusta!

 

Jipsin osalta P15 sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna pelattavassa P15 alkuturnauksessa. Pelit pelataan Helsingissä (Oulunkylä ja Kallio) sekä Porvoossa. Turnaukseen osallistuu kaikki 12 P15 sarjan joukkuetta, pelejä turnauksessa tulee 6 / joukkue. Jipsin peleistä 4 pelataan Helsingissä ja 2 Porvoossa. Helsinkiin matkustamme jo perjantaina.

 

Turnausta voi seurata liiton tulospalvelun kautta. Turnauksen etenemisestä pyritään lisäämään kuvia ja uutisia JPS Junioreiden some-kanaville mahdollisuuksien mukaan.


JPS P15 kuva mitalijoukkueesta

Lisää iloisia joukkuekuvia, vuorossa P15 joukkue

Joukkueenjohtaja kiittää joukkuetta ja valmennusta hienosta kaudesta.

Kuvia pronssipelistä

Pronssipeli YouTubessa


JPS P15 pronssille!!!

JPS P15 taisteli pronssimitalit Jyväskylään.

JPS P15 tarjosi kaikille Mikkeliin matkustaneille kannattajille jännitystä koko rahan edestä. Pronssiottelussa kohdattiin Botnia valkoinen, jolle olimme hävinneet lauantai alkulohkon ottelussa. Pronssiottelu oli tiivistä puolustustaistelu puolin ja toisin, ja varsinainen peliaika päättyi tunnin jälkeen tasalukemiin 2 - 2. Kymmenen minuutin jatkoaikakaan ei tuonut otteluun ratkaisua, vaan edettiin rangaistuslyöntikilpailuun. Jipsin poikien hermot ja taidot kestivät paremmin rankkareissa, jonka jälkeen juhlat kentällä alkoivat.

Pronssiottelussa JPS pelasi turnauksen parhaan ottelun, jossa taistelutahto oli kaivettu esiin raskaan viikonlopun päätteeksi. Tästä kiitoksena mitallit kaulaan. Kuvia mitalleista lisätään myöhemmin ...

Kuvia pronssipelistä

Pronssipeli YouTubessa


P15 lopputurnaus Mikkelissä

JPS P15 turnauksen mitaliotteluihin

Lauantain tapahtumat turnauksessa etenivät seuraavasti:

Alkulohkon viimeisessä kamppailussa JPS väänsi Botnia valkoisen kanssa tiukasti lohko voitosta, mutta lopulta ottelu kääntyi botnialaisten eduksi numeroin 6 - 3.

Illalla pelasimme välieräpaikasta Narukerää vastaan. Tiukka ja jännittävä taisto kääntyi lopulta meidän eduksi. Ottelun repesi lopussa numeroihin 8 - 3.

Sunnuntaina kohtaamme välierissä Kamppareiden mustan ryhmän, ja mitaliottelut pelataan iltapäivällä.

Perjantai:

Turnauksen ensimmäisenä päivänä JPS pelasi kolme ottelua ja saalisti otteluista 5 pistettä. Perjantain ottelut olivat tasaisia vääntöjä talvisessa pakkaskelissä.

JPS - HIFK 3 - 2

JPS - OLS 3 - 3

JPS - Kampparit valkoinen 5 - 1

Tänään lauantaina viimeisessä alkulohkon ottelussa on vastassa Botnia valkoinen. Tässä ottelussa ratkaistaan alkulohkon voitto, josta saa palkkioksi suoran välieräpaikan. Ottelun häviäjä joutuu pelaamaan puolivälierän toisen alkulohkon kolmosta vastaan lauantai iltana.

Otteluista voisi lyhyesti sanoa, että joukkue ei ole vielä aivan parasta osaamista esittänyt. Toki pikku hiljaa pelissä on näkynyt paranemisen merkkejä. Varmasti torstai illan P17 puolivälierä painoi perjantaina mukana olleiden poikien jaloissa eilen, mutta nyt on saatu levätä hyvät yöunet, joten toivottavasti tänään kentällä on jo pirteämpi jipsiryhmä.


P15 Maajoukkue

Kolme pelaajaa P15 maajoukkueeseen

Kolme JPS-P15 pelaajaa MM joukkueeseen

Maalivahti Juuso Eronen sekä kenttäpelaajat

Miikka Penttinen ja Tuukka Ässämäki

Kisat Mikkelissä 28-30.1.2016


Näytä lisää uutisia

P15-2018/2019

Vastuuvalmentaja
Mika Ässämäki
0405524784
mika.assamaki[at]luukku.com
Valmentaja
Juha Niiranen
Joukkueenjohtaja
Kari Vänttinen
040 7389439
kvanttin[at]gmail.com
Rahastonhoitaja
Ilkka Virmasalo