Ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan!

JPS aloitti pudotuspelit voitokkaasti, kun ensimmäisessä puolivälierässä WP-35 kaatui 3-0.

Bandyliigan pudotuspelit käynnistyivät keskiviikkona ensimmäisten puolivälierämatsien merkeissä. Jipsillä vastassa ottelusarjassa on WP-35, ja kohtaamiset aloitettiin kotijäällä Viitaniemessä.

Peli oli pudotuspeleille tyypilliesti tasaista ja tarkkaa vääntöä. JPS kuitenkin käytti tilaisuutensa tehokkaammin hyväkseen, ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla puhtaasti 3-0.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla ei maalipaikoilla suuremmin juhlittu. Jipsillä oli muutama tilaisuus kulmalyöntine muodossa, mutta maalihanat eivät vielä auenneet.

Reilun parinkymmenen minuutin kohdalla alkoi tapahtua. Joukkueen nuoriso-osasto otti hyvin roolia, kun Tatu Ässämäki tarjoili hienolla syötöllä Saku Hämäläisen läpiajoon, ja valtakunnallisessakin lehdistössä huomiota saanut joukkueen kuopus veivasi pallon varmasti häkkiin.

Ensimmäisen puolikkaan jatkuessa JPS hallitsi hienoisesti, mutta WP puolusti hyvin. Vieraiden maalipaikat pysäytti hyvän pelin tolppien välissä pelannut Samuel Gerovoi. Enempää maaleja ei nähty ja tauolle mentiin kotijohdossa 1-0.

Myös toinen puoliaika oli hyvin tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta. JPS pääsi kuitenkin kahden maalin johtoon, kun Anssi Hänninen laittoi pallon maalille, ja valppaana paikalla ollut Sampsa Purhonen pääsi sutimaan pelivälineen lähes tyhjään maaliin.

JPS oli pelissä edelleen niskan päällä, mutta vieraat puolustivat tiiviisti. Myös WP:llä oli oma hetkensä tulla peliin mukaan, mutta Gerovoi ei tänään suostunut päästämään palloja taakseen.

Vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua Jipsi iski lopullisen naulan vastustajan arkkuun. Tatu Ässämäki nousi maalile, ja laittoi pallon taiturimaisesti yläkulmaan.

Vielä aivan lopussa Jipsi pääsi kokeilemaan rankkaria, mutta Atte Hännisen yritys torjuttiin. Tämän tilanteen jälkeen ottelu päättyikin, ja 3-0 voitolla JPS meni voiton päähän välieräpaikasta.

Otteluisäntä Aren palkintoraati palkitsi Jipsin parhaana tehot 1+1 namutelleen Ässämäen. WP-35:ltä palkittiin Niko Nissinen, vaikka joukkue hieman epäurheilijamaisesti ei palkintojenjakoon jäänytkään.

Puolivälierät jatkuvat perjantai-iltana kello 19 Varkaudessa. Ottelusarja on paras kolmesta, joten Jipsillä on mahdollisuus laittaa homma poikki ja edetä neljän parhaan joukkoon. Tarvittaessa Jyväskylässä pelataan vielä sunnuntaina.

Perjantain ottelun ja pudotuspelien tunnelmia voit seurailla tutusti Jipsin nettisivuilta ja some-kanavilta. Viisi voittoa unelmaan!

JPS pisteet: Tatu Ässämäki 1+1, Saku Hämäläinen 1+0, Sampsa Purhonen 1+0, Anssi Hänninen 0+1, Lasse Tammilehto 0+1. MV. Gerovoi

Kulmat:  JPS  12    WP-35   3

Jäähyt:  JPS  20min   WP-35  50min.

Erotuomarit: Vuorenmaa-Kyllönen-Mäkinen