Taistelu ei aivan riittänyt

JPS-Akilles 5-6 Kuvalinkki uutisessa!

JPS lähti ennakkoluulottamasti haastamaan voittamatonta Porvoon Akillesta kotijäällään. JPS hallitsi ensimmäistä jaksoa mielinmäärin. Vikkeläkinttuiset punapaidat tuntuivat olevan joka paikassa. Hyvä karvaus tyrehdytti Akilleksen hyökkäykset heti alkuunsa ja omat hyökkäykset tuottivat  Akilleksen puolustukselle päänvaivaa koko avausjakson. Kotijoukkueen avausmaalia saatiin odottaa turhankin pitkään, mutta sitten Nikke Tuhkanen vapauttaa laidasta Jaakko Mannisen, joka ohittaa,  jo hyviä pelastuksia ennen JPS-maalia tehneen Magnus Gustafsonin. Viisi minuuttia myöhemmin Saku Hämäläinen vie Jipsin riemukkaasti jo 2-0 johtoon. Paine Akilleen maalilla oli kova ja jakson loppuun Nico Nevalainen sivaltaa rangaistuslyönnistä puoliaikatilanteeksi 3-0. Erittäin hyvä ja kurinalainen jakso Jipsltä ja maalisarakkeessa olisi voinut olla muutama lisää. Akilles oli täysin aseeton, ei yhtään tekopaikkaa ja vain yksi kulmalyönti.

Toisen jakson alkuun Akilles tuli eri ilmeellä ja JPS täysin nukuksissa. 6 minuuttia oli pelattu toista jaksoa ja hups, tilanne yhtäkkiä tasan 3-3. Kotijoukkueen aikalisän jälkeen peli tasoittui ja JPS pääsi peliin mukaan. Akilles oli kuitenkin paljon paremmalla jalalla kuin ensijaksolla ja tilanteita tuli molempiin päihin. JPS saa hirmu hässäkän Akilleksen maalille ja puolustajia heittäytyy laukauksien eteen kuin konsanaan lätkämatsissa. Tilanteesta tuomitun rangaistuslyönnin Mikko Rytkönen pistää Gustafsonin suojien kautta maaliin. Kymmenen minuuttia myöhemmin Akilles saa rankkarin. JPS-vahti Gerovoi torjuu mainiosti, mutta ensimmäisenä paluupallossa oli kuitenkin ex-jipsi Tuomas Rintala ja tilanne jälleen tasan. Muutama minuutti myöhemmin Mikko Rytkönen lyö tulisesti ja Anssi  Hänninen pistää pelivälineen ohi Akillesvahdin ja JPS johtaa jälleen. Johto ei kauan kestänyt kun Akilleksen vapaalyönnistä  paluupallon verkkoon laittaa Matti Vainio. Sitten JPS:n keskialueen harhasyötöstä Akilles saa vastaiskun, jonka seurauksena pallo viedään jälleen pilkulle, tällä kertaa aika heppoisasti. Sami Laakkonen ei erehdy  ja vie Akilleksen ensi kertaa ottelussa johtoon. JPS painoi lopussa päälle, mutta uhrautuvasti pelannut Akilles-puolustus kesti ja napakkaa Riku Hämäläisen ylärimakutia lähemmäksi Jipsi ei päässyt. Näin Akilles säilyi edelleen voittamattomana. Ottelu oli hyvätasoinen sekä tosi vauhdikas ja oman tunnelmansa toi myös Akilleksen fanijoukko. JPS pelasi taistellen ja järkevästi varsinkin avausjakson, mutta toisen jakson alun nukahdus ja muutamat jaksolla esiintyneet epätarkat syötöt veivät yllätyksen käsistä. Akilles on sen tason joukkue, joka ei usein virheitä anna anteeksi.

Kari Korhosen muutama kuva:

Ottelut jatkuu kotijäällä jo tulevana viikonloppuna kun Viitaniemeen saapuu lauantaina OLS ja sunnuntaina Narukerä.

JPS pisteet: Mikko Rytkönen 1+1, Jaakko Manninen 1+0, Saku Hämäläinen 1+0, Nico Nevalainen 1+0, Sampsa Purhonen 1+0, Nikke Tuhkanen 0+1, Miika Putkonen 0+1. mv. Gerovoi.

Kulmat:  JPS  7  Akilles 3

Jäähyt:  JPS 50min. Akilles 40min.

erotuomarit: Wallen - Vainio - Juvonen